fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Turda ar putea deveni, în perspectiva următorilor ani, un punct de atracție investițională extrem de important, în condițiile în care noul Master Plan General de Transport (MPGT) va transforma localitatea într-un nod rutier de unde se poate ajunge pe 3 autostrăzi (spre Borș - ieșire spre Ungaria; spre Sebeș - acces spre autostrada cu ieșire la Nădlac/Ungaria, spre viitoarea autostradă până la București sau spre viitoarea autostradă până la Brașov; spre Târgu Mureș - cu perspectivă ulterioară de acces spre zona Moldovei și a Republicii Moldova, tot pe autostradă) și 1 drum expres (spre Halmeu - acces spre nordul Ungariei sau Ucraina).

 

Concret, noul MPGT are ca obiective construirea autostrăzii Târgu Mureș - Borș, a autostrăzii Turda - Sebeș, a autostrăzii Târgu Mureș - Iași, a autostrăzii Sibiu - Pitești și a drumului expres Turda - Halmeu.

Până în 2020, s-au fixat ca obiective prioritare: construirea autostrăzii Turda - Borș (perspectivă 2016/2017), construirea autostrăzii Turda - Târgu Mureș (legătura cu Moldova e programată doar pentru 2020-2026), construirea autostrăzii Turda - Sebeș (perspectivă 2017, care ar permite legătura cu ieșirea spre Ungaria pe la Nădlac, dar și accesul spre autostrada Sibiu-Pitești-București - perspectivă 2022 sau Sibiu-Brașov, cu perspectivă 2020). Drumul expres Turda - Halmeu e prevăzut, ca realizare, doar în perspectiva 2028-2032.

Singura problemă o reprezintă... banii! Până în acest moment, s-au identificat abia 1/3 din sumele necesare lucrărilor care trebuie realizate până în 2020 și ar fi asigurată doar jumătate din suma necesară lucrărilor.

Noul Master Plan General de Transport ar face din Turda unul dintre cele mai importante noduri rutiere din țară, dacă nu chiar cel mai important! Asta pentru că, din Turda, ar exista acces direct pe autostradă spre Oradea/Borș/Ungaria, Sebeș/Arad/Nădlac/Ungaria, Târgu Mureș/regiunea Moldova/Republica Moldova, Sebeș/Sibiu/Pitești/București, Sebeș/Sibiu/Brașov, iar pe drum expres spre Dej/Bistrița/Baia Mare/Halmeu/Ungaria/Ucraina. ori, din perspectivă econimică, e clar că Turda poate deveni un punct de atracție investițională.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate