m install
petlinii
nello construct

Dana Deac către familia Rațiu, după ce britanicii au votat BREXIT-ul: Mutați-vă afacerile la Turda!

floris

Fostul jurnalist Dana Deac, în prezent scriitor, artist platic, dar și un promotor al activității culturale din zona Turzii și nu numai, a făcut o propunere inedită familiei Rațiu, după ce britanicii au votat BREXIT-ul, sugerându-le că cea mai bună idee ar fi să-și mute afacerile la… Turda!

Dana Deac prezintă și o serie de argumente, pentru convingerea celor din familia Rațiu (Nicolae Raţiu, Indrei Ratiu, Elisabeth Raţiu, Ioana Răileanu, Pamela Roussos Ratiu).

Citește ineditul mesaj transmis de Dana Deac:

”Dragii mei,
Am aflat cu surprindere despre rezultatele recentului referendum din Marea Britanie. Şi, cum nu cred ca sunteţi mulțumiți de rezultatele BREXIT-ului, inspirată fiind de demersurile clujenilor Adrian Docea şi Elena Hurjui, vă fac o invitaţie: mutaţi-vă afacerile în România. Nu la Cluj-Napoca sau Bucureşti, ci în Turda! De ce Turda? Există cel puţin 3 avantaje faţă de Cluj şi capitală:
1. Nu doar că istoria familiei Raţiu este legată de istoria Turzii, dar în Turda deja aveţi imobile ale familiei, cripta familiei, mormintele strămoşilor sunt aici. O bună parte din proiectele din România sunt conduse de aici
2. În Turda viaţa este mai ieftină decât în Cluj-Napoca: chiriile, impozitele, piaţa, sunt mult mai ieftine
3. Turda e atât de aproape de Cluj-Napoca, încât, îţi ia mai puţin timp să mergi cu maşina de la Turda la Cluj decât dintr-un cartier supraaglomerat al Clujului în altul. Apoi Turda este amplasată aproape atât de aeroportul din Cluj-Napoca, cât şi faţă de cel din Tg Mureş
4. Şi în Turda avem cea mai bună viteză la internet din întreaga Uniune Europeană, festivaluri, viaţă culturală, gastronomie delicioasă, parcuri naturale de interes national şi mondial situate la doar 15-20 de minute
V-aş ruga chiar să le prezentaţi şi prietenilor voştri, oameni de afaceri, toate aceste oportunităţi pentru a se muta şi ei la Turda cu afacerile. Puteti să le spuneţi şi de Salină, şi de un Restaurant cu specific vampiric, Prinţul Vânător, cunoscut şi sub numele Castelul Dracula, şi despre Cheile Turzii şi despre Salina Equines, ferma de călărie situată la 5 km de centrul oraşului care a început din acest an să organizeze concursuri internaţionale de călărie şi despre vinurile turdene care au început să fie premiate în lume. Şi să nu uitaţi şi de SPA. Asta pentru distracţie şi timp liber petrecut frumos cu familia sau cu prietenii. 
Pentru afaceri nu uitaţi să le spuneţi că există multă forţă de muncă nefolosită, multă calificată şi multe posibilităţi de investiţii. Mai avem şi puncte slabe, dar ne străduim să scăpăm de ele. 
Spuneţi, vă rog toate acestea antreprenorilor britanici care nu sunt fericiți cu întreaga poveste Brexit și iau în considerare mutarea în străinătate şi gândiţi-vă şi voi, analizaţi… şi veniţi  🙂
Închei aici mica mea scrisoare-apel cu gândul că Familia Raţiu poate redeveni o şansă pentru Turda şi turdeni, iar Turda poate redeveni o şansă pentru Familia Raţiu şi prietenii lor. 
Gând bun!”, este mesajul pe care Dana Deac l-a transmis familiei Rațiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda