fbpx

Icon Scrie un comentariu

Netograf

Serviciile de internet fix furnizate de operatorul NextGen, în municipiul Turda, sunt cele mai bune, conform datelor furnizate de Netograf.ro, aplicația online dezvoltată de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor  din România un instrument independent, obiectiv și gratuit pentru a verifica și monitoriza permanent calitatea serviciului de internet pe care îl utilizează.

Conform unor date care se pot obține din statisticile Netograf.ro (în urma mai multor măsurători, de la utilizatori de internet din Turda), valabile pentru trimestrul IV 2015, NextGen este pe primul loc în ceea ce privește viteza de download și upload, având 57,96 Mbs la upload și 59,16 Mbs la upload.

Pe locul secund se află RCS-RDS (Digi), care are 54,57 Mbs la download și 56,30 Mbs la upload. Locul 3 este deținut de UPC, cu 24,69 Mbs la download și 3,41 Mbs la upload, în timp ce pe ultima poziție se află Telekom (ex-Romtelecom), cu 8,97 Mbs la download și 8,53 Mbs la upload (la upload, depășește UPC).

În ceea ce privește internetul mobil, prima poziție este disputată de Vodafone și Orange. Dacă la viteza de download în exterior (outdoor), Orange are o valoare de 51,41 Mbs, iar Vodafone are 45,93 Mbs, la viteza de upload Vodafone are 19,36 Mbs, în timp ce Orange are 17,78 Mbs.

Pe locul 3 este Telekom, cu 16,96 Mbs la download și 7,23 la upload, în timp ce RCS-RDS (Digi Mobil) ocupă ultima poziție, cun5,09 Mbs la download și 0,84 Mbs la upload.

Netograf.ro este ușor de utilizat și oferă rezultate reale și imediate. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obținute pot fi analizate și comparate în contextul statisticilor.

Prin intermediul Netograf.ro, puteți monitoriza în orice moment calitatea serviciului de acces la internet. Aplicația testează calitatea serviciului/legăturii între echipamentul terminal pe care îl aveți (calculator, laptop, tabletă, telefon mobil etc) și un server de test, afișând valorile obținute. Măsurarea parametrilor de calitate se face prin transmiterea unor pachete de date între echipamentul terminal și serverul de test.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator