fbpx

Icon Scrie un comentariu

Salina Dailymail

Jurnaliștii de la publicația britanică Daily Mail au lăudat cel mai important obiectiv turistic al Turzii, apreciind că este o alternativă mai interesantă decât celebrele parcuri de distracție de la Disneyland!

„Dacă aveţi impresia că Disneyland stabileşte reperele în privinţa parcurilor de distracţii la nivel mondial, ar trebui să nu vă pripiţi, pentru că o atracţie din România oferă o alternativă aparte pentru o zi de distracţie în familie”, se arată în publicaţia „Daily Mail”.

„Situată într-o mină de sare care ajunge în anumite zone şi la 120 de metri adâncime sub pământ, mina Rudolf a fost transformtă într-un punct de atracţie pentru turişti, care atrage aproximativ 600.000 de vizitatori pe an. La 40 de metri adâncime, mina Rudolf găzduieşte un teren de minigolf, bowling, un amfiteatru de 180 de salina dailymail fotolocuri şi un lac pe care te poţi plimba cu barca”, sunt enumerate zonele de distracţie ale salinei localizate în Durgău-Valea Sărată din Turda.

Spectaculoasa locație turistică (dar și terapeutică!) este prezentată cu o sumedenie de poze, realizate de Ananie Hirișcău în diverse locații sau care surprind frumusețile din adâncuri, din diverse unghiuri.

„La începuturi, oamenii săpau în mină pentru a scoate sare medicinală, apoi a fost folosită ca adăpost în Primul Război Mondial, pentru ca astăzi să fie una dintre cele mai populare destinaţii pentru români. Mina oferă beneficii mai ales pentru persoanele cu probleme respiratorii, iar în subteran temperatura se păstrează constantă, la 12 grade Celsisus”, mai notează jurnaliştii de la Daily Mail.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator