fbpx
Scrie un comentariu

Salina Turda a fost inclusă de o revistă de turism din Statele Unite pe lista destinaţiilor de poveste din lume. Clasamentul a fost întocmit pe baza voturilor turiştilor americani, anunță Digi24.

„Uau. E foarte interesant. Am citit mult despre ea pe internet, dar e altceva când ajungi la fața locului și rămâi puțin mai mult impresionat”, au fost cuvintele unui turist impresionat de ceea ce a văzut în străfundurile fostei ocne de sare, modernizată cu bani europeni.

„Ne-au trecut pragul peste 548.000 de vizitatori. A însemnat față de anul 2014 o creștere de 15% a numărului de vizitatori. Vorbim practic de 70.000 de vizitatori în plus. Undeva între 30 și 35% sunt turiști străini” a spus Simona Baciu, director Salina Turda, pentru sursa citată.

Din acest an, vizitatorii vor putea vedea încă o galerie care va fi deschisă accesului public. 

”Este exact așa cum au lăsat-o minerii. Coborând 20 de metri pe treptele acestea, aproximativ 30 de trepte până în preabatajul minei, se poate observa o cascadă spectaculoasă care s-a creat de-a lungul timpului în, să spunem, 100 de ani” explică Tudor Bodea, ghid turistic Salina Turda.

Vezi mai jos știrea difuzată de Digi24:

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator