fbpx

Scrie un comentariu

”Îşi dedică tot timpul şi economiile pentru a-i învăţa pe copiii din Turda să mănânce sănătos. De meserie gastronom, Marta Pozsonyi face turul grădiniţelor şi şcolilor din oraş şi le arată elevilor cum să planteze legume, cum să adune recolta, dar şi cum să gătească sănătos”, spun cei de la Digi24, care au prezentat-o pe turdeanca Marta Pozsonyi, într-o știre difuzată azi.

„Efectiv am plantat şi copiii au văzut de la seminţe până când au avut în mână roşia, castravetele. Au înţeles procesul de producţie şi au învăţat că nu cresc pe raft, în magazin, ci în spatele acestor produse sunt oameni şi poveşti,” spune Marta Pozsonyi.

„Cu doamna Marta colaborez de vreo şapte ani. Împreună am început cu o grădină de zarzavaturi unde i-am învăţat pe copii despre o alimentaţie sănătoasă, multe fructe şi legume. Copiii sunt foarte încântaţi de asemenea activităţi. Este ceva nou pentru ei.”, spune Anca Kolozsi, educatoare la o grădiniță din Turda.

Pe lângă informațiile despre plante și legume, Marta Pozsonyi îi învață pe cei mici să facă mâncare sănătoasă, să-și dezvolte gustul și le deschide drumul spre arta culinară, pentru cei care sunt pasionați.

Producătorii locali o ajută și ei pe Marta, pentru că, la rândul ei, turdeanca le promovează produsele locale, naturale și sănătoase.

Datorită pasiunii ei, Marta Pozsonyi a obținut o finanțare de peste hotare, pentru a pune bazele unui centru gastronomic.

Centrul gastronomic va funcţiona gratuit în Cluj-Napoca, iar amenajarea lui este în lucru deja, mulţumită unui premiu şI unui grant acordat de The Culinary Trust, o asociaţie caritabilă cu sediul în New York. Marta Pozsonyi a fost nominalizată, pentru întreaga ei activitate, de Rosemary Barron, scriitoare renumită pe plan mondial în domeniul gastronomic. Premiul presupune finanţare pentru proiecte, dar şi mentorat din partea unor experţi.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator