fbpx

Icon Scrie un comentariu

Castru 01

Pe Dealul Cetăţii din Turda se află unul dintre cele mai importante vestigii istorico-arheologice din România, Castrul Roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonica.

Din păcate pentru oraşul Turda, puţini turişti care ne vizitează oraşul, în special datorită Salinei, trec şi pe la Castrul Roman. Aflat pe un deal, la marginea oraşului, Castrul nu se bucură de popularitatea pe care o are Salina Turda. De vină poate fi şi promovarea mai săracă a acestui obiectiv extrem de important din oraşul nostru.

Cu toate că strada Romana, care duce la castru este asfaltată, existând și o parcare pentru cei care doresc să viziteze acest loc, movilele de pământ care sunt în zona castrului fac dificilă vederea sa. Aceasta pare să fie și principala problemă a acestui loc plin de istorie.

Cu toate că în ultimii ani nu s-au efectuat multe lucrări, se pare că totuși de la anul vor începe unele amenajări în zonă.

Locuitorii din apropiere confirmă faptul că puţină lume vizitează castrul roman și că acest loc poate fi exploatat turistic la o capacitate mult mai mare. Sperăm ca până la urmă autoritățile să rezolve toate problemele şi Castrul Roman să figureze pe lista locurilor pe care turiştii le pot vizita în cele mai bune condiţii.

Articol publicat în cadrul campaniei prin care oferim o șansă celor care vor să devină jurnaliști la cel mai important organ de media local.

Detalii: 

Lansăm un mod inedit de a ne mări echipa TurdaNews!

Castru 02

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator