fbpx

Icon Scrie un comentariu

Robert Heler

Robert Heler, un fost absolvent al Colegiului Național ”Mihai Viteazu” din Turda, remarcat la Olimpiada Internațională de Biologie, a reușit să intre în posesia premiului David Rockefeller Fellowship, oferit în fiecare an unui student eminent al Universității Richmond din Virginia.

Acest premiu a fost înființat în anul 1995, ca un semn de omagiu pentru David Rockefeller, pentru sprijinul acordat instituției de învățământ, scrie siteul universității.

Robert Heler și-a terminat studiile la Universitatea Richmond, absolvind primul din peste 700 de studenți, cu specializarea biologie moleculară și știința calculatoarelor. El spune că a aplicat pentru programul Rockefeller, datorită flexibilității lui, spunând că n-ar fi crezut niciodată că va avea ocazia de a lucra într-un laborator de bacteriologie.

Turdeanul chiar a făcut o descoperire în domeniul său de cercetare, concluziile fiind publicate în revista Nature.

”Robert este un om de știință de excepție, care poate desfășura activități de cercetare originală, cu mare creativitate și supraveghere minoră”, este caraterizarea pe care i-a făcut-o Luciano Maraffini, care coordonează laboratorul de bacterilogie.

Robert Heler se implică și în proiecte de voluntariat, unde își folosește abilitățile sale în programare și informatică. Cel mai recent proiect al său s-a constituit într-o aplicație web cu o bază de date pentru o organizație non-profit, care ajută rezidenții să-și găsească locuri de muncă. De asemenea, Robert Heler s-a implicat și în stabilirea unor relații mai strânse între oamenii de știință și oamenii cu finanțe, fiind pe punctul de a lansa, alături de alți studenți, Tri-I Finance Club, la care vor avea acces studenții de la Rockefeller și alte institute din zonă.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator