fbpx

turdanews vot

Scrie un comentariu

Profesorul universitar Călin Felezeu este subiectul unui articol apărut în Adevărul, care descrie pasiunea turdeanului pentru istorie, dar în special pentru istoria otomană.

”Profesorul trăsnit, care găteşte turceşte şi conduce o facultate, îndrăgostit de lumea otomanilor”, este titlul articolului publicat, care descrie începuturile pasiunii pentru istorie, dar și momente-cheie din istoria familiei sale.

”Din „inima” Ardealului, profesorul Călin Felezeu predă Istoria Islamului la facultate, dar găteşte turceşte de te lingi pe degete şi spune bancuri. După peste trei decenii în sistemul de învăţământ e încă fascinat de România şi le arată tinerilor că Istoria e o lecţie de viaţă, nu o înşiuire plicticoasă de cifre care trebuie tocite. Lecturile din copilărie, atât de captivante încât uita de şcoală, şi filmele istorice i-au alimentat copilului Călin Felezeu pasiunea pentru istorie. Acum are 55 de ani, are propriii copii, este profesor universitar, istoric turcolog cunoscut şi decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UBB.”, este descrierea pe care jurnalista Florina Pop i-o face profesorului universitar turdean.

”Istoria înseamnă propria ta rădăcină. Ce face o plantă fără rădăcină? Moare? Istoria a fost stigmatizată de-a lungul timpului, iar elevii o percep ca pe o înşiruire nemărginită de date, dar ea e altceva, e o lecţie de viaţă, e o experienţă a unor generaţii anterioare, şi fiecare generaţie, la rândul ei, transmite mai departe o experienţă pe care noi trebuie să o preluăm şi să o ducem mai departe. Fără această experienţă nu există progres, iar fără progres, societatea se prăbuşeşte”, se justifică profesorul.

Articolul face referire și la pasiunile culinare ale profesorului universitar Călin Felezeu. Ba chiar se prezintă și rețeta Deliciilor sultanului, specialitatea profesorului.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate