fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Ieri după amiază, în zona Materna a fost prezentă o echipă de producție cinematografică, care a filmat câteva secvențe ce vor apărea într-o viitoare producție. Spectatorii de ocazie au putut asista la o scenă în care, dintr-o mașină, doi tineri și o tânără intrau la Braum Games, după care din localul de jocuri de noroc ieșea un tip solid.

Spre seară, aceeași echipă de filmare era tot în zonă, în jurul orei 23.00 turnându-se o scenă în care mașina venea din capătul străzii Tineretului, spre strada principală.

Nu au existat indicii privind viitoarea producție cinematografică realizată cel mai probabil de un studio cinematografic românesc, privat. Însă, pe mai multe mașini era menționat numele ”Orizont”.

UPDATE:

Este vorba de un film regizat de Marian Crișan. Deși nu știm cu siguranță care este denumirea producției, nu este exclus ca proiectul să se numească ”Orizont a.k.a. Pădurea”. Asta pentru că în presă au apărut informații încă de anul trecut, care vizau o nouă producție a regizorului Marian Crișan. Filmul va fi produs de Mandragora Movies, casa de producție care-i aparține lui Bobby Păunescu.

Marian Crișan a absolvit, în anul 1999, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Regie. A devenit cunoscut publicului prin scurt metrajul ”Megatron”, film care a obținut în anul 2008 “Palme d'Or” la Festivalul de Film de la Cannes si premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj de la Stockholm International Film Festival.

A mai fost selecționat la peste 40 de festivaluri de film din întreaga lume, tot cu acelaşi film, dintre care amintim: Milano Film Festival, Melbourne International Film Festival, Sao Paolo International Short Film Festival, Festival du Film Francophone, AFI Los Angeles International Film Festival, Calgary International Film Festival, Seul International Family Film Festival.

Îşi incepe activitatea regizorală cu filmul documentar :” Comunismum mobilae”(1998), continuând in 1999 cu filmul de ficțiune “ What about your script?”, iar în 2000 tot cu un film de ficțiune, “The man with his left hand în his pocket”. Dupa o pauză de 3 ani ani, continuă cu filmele “Ajutor”(2003) şi “La multi ani” ( 2005), “Portret de familie”(2006) şi “Amatorul”(2007), filme selecționate la mai multe festivaluri internaționale de film, printre care:”Best Documentary” la Cinemaiubit Film Festival Bucharest pentru filmul “ Communismum mobilae” si “Best Screenplay” 17th Dakino International Short Film Festival Bucharest (2007) si Festival de Cinema Independent de Barcelona (2008), ambele pentru filmul “Amatorul”,

Debutul în lungmetraj și l-a făcut cu filmul “Morgen” (2010), peliculă pentru care a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de la Locarno, precum și Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Federației Internaționale a Societăților de Film, premiul pentru cel mai bun regizor la Go East Film Festival Wiesbaden. În 2012 cel de-al doilea lung metraj al său “Rocker” a avut premiera mondială la a 60-a ediție a Festivalului de Film San Sebastian, iar în 2013 a participat la competiția  Festivalului de Film de la Trieste şi prezent la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate