fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Cei mai buni fotografi de nuntă din România se vor reuni, în 22-23 noiembrie, la Turda, la un workshop care se organizează o dată la două luni, în diferite locații din țară. Din programul fotografilor face parte și un shooting în Salina Turda, o locație superbă pentru fotografii spectaculoase.

”Acum mergem la Turda și desfășurăm, ca de obicei, 2 zile pline de workshop. Adică mai bine de 16 ore. Tot ce trebuie să ții minte este să-ți iei cu tine un carnet de luat notițe. Nu pentru că vom spune ceva 100% ce ți se potrivește, ci pentru că îți vom spune tot ceea ce știm că funcționează în fotografia de nuntă românească”, așa prezintă site-ul WeddingStaff evenimentul de la Turda.

Un astfel de workshop costă 175 de euro, fără cazare sau masă (aceasta urmând a fi asigurată la hotel Sun Garden, la un tarif promoțional).

Printre fotografii profesioniști de pe site-ul menționat figurează și turdeanul Alin Glod. El a câștigat până acum 5 premii WeddingStaff. Alin Glod a început să fotografieze din anul 2005, când și-a cumpărat primul aparat profesional. Până atunci, a fost cameraman, iar până în anul 2007 a ”combinat” cele două pasiuni, din 2007 dedicându-se exclusiv fotografiei profesioniste de nuntă.

”La inceputuri, adica incepand cu anul 2000 printre alte job-uri colaboram cu o televiziune, am fost cameraman de stiri, faceam reportaje, emisiuni in direct, editam materialele video, am ajuns regizor de emisie, a fost un mediu profesional unde m-am format, unde m-am perfectionat. Printr-o intamplare am trecut sa filmez si nunti, iar mai tarziu am trecut la fotografia profesionala si acum este jobul meu principal”, a povestit Alin Glod, într-un interviu pentru WeddingStaff.

”Fotografia are foarte multe domenii, ca fotograf trebuie sa cunosti cat mai multe stiluri si sa poti acoperii cu succes cat mai multe domenii. Incepand cu: fotografia de eveniment, maternitate, corporate, iar mai nou am abordat fotografia tehnologica care tine de corporate, dar segmentul cel mai mare pe care-l deservesc in fotografie este cel de eveniment. Un fotograf de eveniment trebuie sa stie foarte multe stiluri, sa le combine, sa ia decizii intr-un timp scurt, daca nu face acest lucru rateaza foarte multe imagini, practic, trebuie sa fie foarte bine pregatit tehnic si practic, sa iti cunosti echipamentul la perfectie, sa sti sa folosesti orice sursa de lumina in beneficiul tau, dar nu in ultimul rand sa iti dezvolti acel simt ca sa anticipezi ce urmeaza…”, a dezvăluit turdeanul câteva taine ale fotografiei de eveniment.

Programul workshop-ului:

Ziua I

09.00 – 12.30 business + marketing: strategii practice de a ieși din anonimat. De la idei de principiu până la contract și întâlnirea cu clientul. Nimic din cărți, totul din experiență.

pauză de masă

14.00 – 19.00 shooting outdoor cu modele pe stradă și indoor în Salina Turda sau în altă locație. Cum construim imagine bună acolo unde ambientul nu oferă prea multe sau cum ne folosim de un ambient interesant. Interacțiunea cu subiectul de fotografiat. Elemente de posing natural. Lumină naturală și artificială. Participanții vor fotografia iar imaginile vor intra în concurs a doua zi.

Ziua II

09.00 – 12.30  Finisarea imaginilor realizate cu o zi înainte: lightroom – workflow eficient. Alegerea câștigătorilor concursului WeddingStaff pe baza fotografiilor realizate în ziua precedentă.

pauză de masă

14.00 – 16.30 Finisarea imaginilor: photoshop. Rețete simple pentru eficientizarea lucrului.

16.30 – 18.00 Design de album elegant, minimalist. Concepte.

18.00 – 19.00 Întrebările participanților. Cazuri concrete și rezolvări.

Workshop-ul continua și seara (vineri, sâmbătă și duminică). Discuțiile vor fi stropite cu vin și bere, pentru ca informația să ajungă mai repede la destinatar.

Foto articol: Alin Glod, cu ultima fotografie care a câștigat un premiu WeddingStaff, în luna martie 2014 (fotografie este reală, nu prelucrată!).

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate