fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Ai crezut vreodată că există un local în Turda în care poți merge cu prietenii, dar în aceeași măsură o poți aduce și pe mama ta? Știu, nici eu. Până am ajuns la Bio Smoothie. Acesta este un local care se adresează tuturor categoriilor de vârstă și promovează viața sănătoasă. De la depărtare se poate observa pancarta verde, veselă care promite clienților băuturi și prăjituri organice, fără aditivi, coloranți sau orice alte adaosuri sintetice.

Vânzările se desfășoară în regimul „take away”. Poți consuma la fața locului, sau îți poți pune smoothie-ul la pachet. Băuturile sunt preparate sub ochii tăi, strict din fructe și legume fără nimic altceva în plus, iar specialitățile casei, tartele pe care se înghesuie fructele, te fac să te gândești că mâncarea sănătoasă este mai delicioasă decât ai știut până acum.

Bio Smoothie s-a născut dintr-o afacere de familie, din dorința proprietarilor de a deschide drumul localurilor cu specific bio și în Turda. Este primul local care se ocupă cu prepararea exclusivă a băuturilor și a dulciurilor în acest stil atât din Turda cât și din Cluj. Originala idee mi-a stârnit curiozitatea și m-am văzut nevoită să-l iau la întrebări pe tânărul care se ocupă de această afacere, Paul Chiș.

Ce este un smoothie? Difera cu ceva de un suc natural?

Smoothie-urile sunt mult mai sănătoase decât sucurile din fructe sau legume. Când sucul este extras din fruct, te alegi cu vitamine și minerale, dar nu și cu fibre. În schimb, în prepararea smoothie-ului se folosesc fructele/legumele întregi, așadar nu se pierd nici fibrele.

Smoothie-urile sunt un mod minunat de a-ți „mânca legumele” fără să îți dai seama. Cu toate că multora le plac fructele, unii oameni întâmpină probleme în a-și lua doza zilnică de legume recomandată. Când le incluzi într-un smoothie, gustul lor este ascuns în spatele aromei fructelor, deci nici nu îți vei da seama că legumele sunt acolo.

Ce te-a inspirat să deschizi un local bio?

Familia mea a fost preocupată întotdeauna cu stilul de viață sănătos, pe care mi l-au insuflat și mie. În timpul studenției am gustat din meseria de barman care a devenit în scurt timp cel mai plăcut mod de a-mi câștiga existența. Astfel s-au născut smoothie-urile. Din pasiune. La ideea tatălui meu, care se ocupă acum cu prepararea prăjiturilor, în scurt timp au apărut și dulciurile de casă care completează atmosfera bio a localului.

Care este cea mai populară băutură și de ce?

Cea mai populară băutură este smoothie-ul de fructe. Noi punem la dispoziția clientului atât fructe românești (mere, pere, vișine, căpșuni, caise, piersici etc) precum și fructe exotice, de exemplu ananas, avocado, rodii, kiwi, banane. Clientul are posibilitatea de a-și folosi imaginația pentru a crea un smoothie original din fructele alese de el, sau poate alege una dintre specialitățile barmanului, iar magia nu durează mai mult de câteva minute după care poate savura băutura pe loc sau la pachet.

De unde vă aprovizionați cu fructe și legume?

Noi încercăm să evităm supermarketurile pe cât posibil. Culorile vii și formele perfecte sunt de multe ori rezultatul unor substanțe cu care este tratată planta. De aceea toate produsele noastre sunt cumpărate din piețe, de la țărani și nu apelăm la supermarketuri numai atunci când suntem nevoiți, cum este cazul fructelor exotice.

Cine sunt clienții Bio Smoothie?

Localul se bucură de diversitate în ceea ce privește clienții. Pragul nostru este trecut zilnic de toate categoriile de oameni, de clienți fideli, dar și de clienți noi dornici să încerce produsele noastre. Un alt gen de activitate pe care o intreprindem constă în participarea la petreceri pentru copii, la invitația părinților, unde oferim băuturi preparate pe loc sau torturi organice de fructe. Avem solicitări atât în Turda cât și în Cluj.

Pentru cineva care nu a mai încercat niciodata un local cu produse bio, cum l-ai invita la Bio Smoothie?

Bio Smoothie este rezultatul unor încercări de a completa stilul culinar al turdenilor printr-o pauză de sănătate. Inovația contribuției noastre în domeniul localurilor din Turda se dorește a fi un serviciu adus comunității. Noi urmărim deschiderea mentalității oamenilor cu privire la produsele bio și prejudecățile aferente acestora prin practicarea unor prețuri accesibile în raport cu piața de desfacere actuală. Mai rămâne de spus că fanteziile bio devin realitate acolo unde prăjiturile și smoothie-urile sunt la ele acasă: Turda, strada Mihai Viteazul nr. 2, de luni până vineri între orele 09-17 și sâmbătă între 09-12.

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate