fbpx

1380 x 300 TURDA NEWS

650x250 TURDA NEWS

PRO650x200 turda news mobil

PRO1380x300 turda news

 
 

890x300 01

Scrie un comentariu

124577512 3607208802633070 2531265432895343150 o

Ieri a avut loc inaugurarea Complexul Balnear Potaissa Spa, una dintre cele mai importante investiţii realizate la nivelul municipiului Turda. De azi, cei interesaţi au acces la Potaissa Spa.

După Salina Turda acesta este cel de-al doilea obiectiv destinat turiștilor dar și turdenilor deopotrivă, beneficiind de dotări de ultimă generaţie, personal special pregătit, toate într-un decor modern, Potaissa Spa îşi propune să ofere o oază de linişte şi de relaxare pentru toţi cei care aleg să îi treacă pragul.

Beneficiind de dotări de ultimă generaţie, personal special pregătit, toate într-un decor modern, Potaissa Spa îşi propune să ofere o oază de linişte şi de relaxare pentru toţi cei care aleg să îi treacă pragul.

La eveniment au fost prezenți primarul Tudor Ștefănie, directorul general al SC Salina Turda Durgău SA- Vasile Tot, președintele Consiliului de Administrației – Matei Cristian, viceprimarul Lucian Nemeș, deputatul Mircea Irimie, constructorul obiectivului- Gheorghe Magda de la SC ACSA SA, consilieri locali și județeni, șefi ai unor instituții publice, dar și turdeni curioși să vadă noul punct de atracție al orașului.

După tăierea panglicii inaugrale oaspeții au fost purtați printr-un periplu în interiorul centrului SPA, făcând rând pe rând cunoștință cu dotările obiectivului, au vizitat baza de tratament care este în plină amenajare dar și sala de fitness. 

Pentru sala de fitness aparatele au fost achiziționate direct de la producător, suma investită în aparatura de ultimă generație este de aproximativ 30.000 euro.

La parterul clădirii se va face o triere a clienților în funcție de pachetul de servicii pentru care optează, vor beneficia de halate de baie, prosoape, ceas acces, papuci de unică folosință, tarifele fiind diferențiate, pentru copii există reduceri, la fel și pentru pensionari sau abonamente de mai lungă durată.

SC Turda Salina Durgău SA a investit în acest proiect peste 9,9 milioane de lei. Din această sumă au mai rămas aproximativ 350.000 lei, bani care vor merge pe achiziția de aparatură medicală de ultimă generație pentru baza de tratament.

Obiectivul va fi destinat în primul rând turiştilor ce vor vizita Salina Turda şi care pot beneficia de un pachet complet cu cazare, transport, masă şi îngrijire medicală.

În cadrul unei conferințe de presă organizate după inaugurarea centrului SPA, primarul Tudor Ștefănie a declarat că la Turda se pune accentul pe turism, dar în primul rând pe dezvoltarea unei baze de tratament, pentru a se valorifica potențialul curativ al Salinei Turda, completat acum cu facilitățile oferite de Complexul Balnear Potaissa Spa.

”În urmă cu șase ani am început un proiect de dezvoltare turistică a municipiului Turda, ne-am desfășurat activitatea pe baza unei strategii și a unor elemente de lucru aprobate de Consiliul Local. Obiectivul principal propus atunci și care este valabil și acum, Salina Turda, a adus rezultate și aprecieri încă din primul an de la deschiderea activității…noi am conceput proiectul ca acel obiectiv să aibă ca activitate de bază, tratamentul balnear. Trebuie ca acum să găsim o clientelă stabilă și statornică, ce atrage după sine venituri constante pentru activitatea societății care conduce Salina. Acum am atins un al doilea obiectiv prin deschiderea centrului SPA, vrem ca și aici activitatea de bază să fie tratamentul balnear, în perioada imediată facem achizițiile necesare pentru aparatura medicală, Salina deja poate fi autorizată pentru tratament balnear, vor fi șapte proceduri medicale ce pot fi efectuate aici, ceea ce înseamnă că vom avea cea mai frumoasă bază de tratament din județul Cluj, după mine, cu personal calificat și servicii pe măsură”, subliniază primarul turdean.

În privința spațiilor de cazare, se impune ca o necesitate finalizarea lucrărilor la hotelul Potaissa, pentru a oferi turiștilor un pachet intergrat de servicii.

„Inaugurarea noului obiectiv va aduce un plus de diversitate şi va creşte oferta turistică pentru toţi cei care aleg să viziteze Turda şi împrejurimile sale. Alături de Salina Turda şi de Ştrandul Durgău, Potaissa Spa se recomandă ca o locaţie care atrage turiştii, îi răsfaţă şi îi îndeamnă să revină de fiecare dată când au ocazia”, a declarat Vasile Tot, Directorul General al SC Turda Salina Durgău SA.

La rândul său, președintele Consiliului de Administrație al societății care gestionează Salina, Matei Cristian a oferit amănunte despre sursele de finanțare în vederea definitivării lucrărilor la spațiile de cazare aparținând hotelului Potaissa.

”Pentru definitivarea spațiilor de cazare au fost discutate deja toate condițiile, deja purtăm tratative cu cinci firme interesate de acest obiectiv, trebuie să vedem care este posibilitatea de achiziție a acestor lucrări, să vedem ce sumă depășește să ne putem încadra pe legea achizițiilor publice. În ceea ce privește aparatura medicală, am contactat firme de prestigiu care comercializează această aparatură, achiziția este mai lentă pentru că trebuie urmate anumite proceduri, suma este destul de mare, circa 160.000 euro, dar prin programul Workcall aflat în plină implementare, am putea face o economie importantă la bugetul Salinei, bani care vor veni de la Comunitatea Europeană pentru aparatura medicală… Am preluat societatea la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. La acel moment exista un blocaj, o lipsă de comunicare între antreprenor și conducerea Salinei, fapt soldat cu întârzierea lucrărilor la acest obiectiv. Încet însă am deschis calea comunicării și am reușit să aducem centrul SPA, la stadiul pe care-l vedeți!” comentează Matei Cristian.

Tarifele, în toate variantele de acces, le puteţi afla AICI.

O galerie foto de la inaugurare puteţi vedea AICI.

O înregistrare video realizată la inaugurarea Potaissa Spa, inclusiv conferinţa de presă, puteţi viziona mai jos:

 

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate