m install
petlinii
nello construct

Salina Turda, singurul obiectiv turistic din judeţ, vizitat de reprezentanţii Organizaţiei Mondiale de Turism! (video)

floris

O delegaţie de 55 de persoane din 7 ţări, jurnalişti şi specialişti în turism, reprezentanţi ai delegaţiei Organizaţiei Mondiale de Turism, au făcut sâmbătă o vizită la Salina Turda, obiectiv care a fost inclus în programul de promovare în turism, în cadrul Conferinţei Internaţionale de Turism, care a avut loc la Bucureşti în perioada 3-5 iulie.

La finele Conferinţei Internaţionale de Turism, oaspeţii României au fost invitaţi la un tur de 3 zile pe la cele mai importante obiective turistice din România. Au fost vizitate obiective precum Castelul Peleş de la Sinaia, Castelul Bran, biserica fortificată din Prejmer, Cetatea Sighişoara, iar ieri spre seară delegaţia a poposit la Salina Turda, urmând ca azi să viziteze Cetatea Alba Iulia, centrul istoric Sibiu, Muzeul Astra din Sibiu şi Mănăstirea Cozia.

Deputatul PC Mircea Irimie a declarat că a făcut demersuri păe lângă ministrul Turismului, Maria Grapini, pentru a introduce Salina Turda pe lista obiectivelor turistice importante din România, care va beneficia de promovare turistică pe bani guvernamentali.

Delegaţia străină a fost încântată de ceea ce a văzut la Turda, minunăţiile din subteranul turdean lăsându-i pe mulţi muţi de uimire. Ceea ce este un lucru bun, având în vedere că prezenţa jurnaliştilor străini poate asigura o promovare indirectă a Salinei Turda în străinătate, prin intermediul articolelor de presă, iar specialiştii în turism, mulţi dintre ei reprezentanţi ai unor agenţii de turism, ar putea include vizitarea Salinei în circuitele turistice pregătite pentru turiştii din străinătate, care vor să viziteze România.

Din partea administraţiei locale, oaspeţii Salinei au fost întâmpinaţi de viceprimarul Lucian Nemeş şi de consilierii  Dorel Corpodean (PC) şi Radu Panait (PNL), în timp ce deputatul PC Mircea Irimie a preluat grupul, alături de consilierul ministerial Avram Gal, înainte de intrarea în judeţul Cluj, pentru a-l dirija spre intrarea în Salină. De asemenea, din partea Consiliului Judeţean a fost prezent consilierul PPDD Axente Husar, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA.

Vezi mai jos un videoreportaj realizat cu ocazia acestei vizite:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: