fbpx

Icon Scrie un comentariu

Roboti

Cea de-a doua ediție a competiției Battle Lab Robotica a adus la linia de start sâmbătă, 17 martie, 21 de echipe formate din tineri studenți , care s-au trudit să aducă în ring un robot cât mai combativ.

Roboții creați sunt specializați în sumo, iar studenții au investit ore cu grămada și un buget destul de consistent pentru conceperea lor. Dintre cei care au urcat în ring îi amintitm pe Machiavelii, Yuri San, Rammstein, Rothus, Nigor, Pufoshenia, Max 32, Matilda și Fatal Error. 

Tema conpetiției din acest an a fost un concurs de sumo, organizatorii precizând că roboții concepuți nu vor fi modiciați sau ajutați în timpul disputei, ci vor fi complet autonomi.

Robotul Bazinga, realizat de Bogdan Genis și Bogdan Hopulele, doi studenți din cadrul Facultății de Automatică de la Universitatea Tehnică, a câștigat cea de-a doua ediție a evenimentului BattleLab Robotica, eveniment organizat de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în parteneriat cu BEST Cluj-Napoca.

Bazinga împreună cu câștigătorii de pe locurile II – Mosfet (realizat de Bancisor Mihai și Carbunaru Ciprian) și III – Max 32 (realizat de Todoran Iulian și Pop Vasile) vor participa la un concurs asemănător, Robo Challenge, desfășurat la București, la care vor concura roboți din întreaga țară.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator