fbpx

Icon Scrie un comentariu

Caravana Tvr 01Municipiul Turda a fost subiectul emisiunii "Caravana TVR 3", care a fost difuzată duminică după-amiaza pe postul naţional de televiziune şi care a constituit un bun vector de promovare a Turzii.

"Turda, oraş al contrastelor, de la o industrie bazată pe ciment şi sticlă, înfloritoare înainte de 1989 la un brand actual, bazat pe turism şi tradiţii", a fost ideea centrală a reportajului. În material au fost prezentate interviuri cu Tudor Ştefănie - primar mun. Turda, Indrei Raţiu - preşedinte Centrul Raţiu pentru Democraţie, Ovidiu Mera - director Salina Turda, Narcisa Pintea - director Teatrul Turda, Mircea Sin - producător local de obiecte din sticlă şi Marta Pozsonyi - Slow Food Turda.

Caravana Tvr 02Ideea a pornit şi de la investiţia realizată la Salina Turda, care practic a fost "motorul" care a schimbat imaginea municipiului, splendoarea investiţiei fiind remarcată nu numai în ţară, ci şi în străinătate, adeseori imaginile din Salina turdeană fiind considerate spectaculoase, atunci când au apărut pe diverse site-uri străine.

Evident, nu doar Salina a constituit subiectul reportajului, un material jurnalistic video care şi-a propus să descopere noua imagine a unui municipiu care, înainte de 1989, era considerat "cenuşiu".

Caravana Tvr 04Dacă primarul Ştefănie a făcut referire la ambiţiosul proiect al municipalităţii de a schimba imaginea unui oraş, Ovidiu Mera a făcut referire la ceea ce reprezintă noua Salină pentru municipiul Turda, iar Narcisa Pintea a insistat pe elementul cultural pe care-l aduce municipiului instituţia pe care o conduce, o instituţie care şi-a schimbat şi ea imaginea în ultimii ani.

Mircea Sin, în calitate de continuator al tradiţiei sticlăriei turdene, dar la o scară mult mai mică, a vorbit despre produsele sale, multe dintre ele extrem de ingenioase, cu care vizitatorii Caravana Tvr 05Târgului Meşteşugarilor, care se organizează în fiecare lună la Turda, deja s-au întâlnit. Marta Poszonyi, o importantă militantă locală pentru mişcarea "slow food", a vorbit despre prouiectele organizaţiei pe care o conduce, proiecte care se îndreaptă în special înspre educarea generaţiei tinere în spiritul consumului de alimente sănătoase şi curate.

Transformarea oraşului a fost apreciată şi de Indrei Raţiu, cel care provine dintr-o Caravana Tvr 03familie emblematică pentru istoria Turzii. Interesantă a fost şi ideea acestuia că promovarea municipiului nostru, ca strategie de marketing, s-ar putea face şi prin valorificarea ideii de "oraşul toleranţei", cu referire la edictul de la Turda, proclamat în urmă cu câteva sute de ani, care făcea prima propagare, la nivel mondial, a ideii de toleranţă religioasă.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator