fbpx

Icon Scrie un comentariu

Patriarh Daniel 01Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Părinte Daniel, a sfinţit în această dimineaţă Biserica parohiei Turda-Băi. Sute de credincioşi au asistat la slujba de sfinţire, care s-a continuat mai apoi pe o scenă amplasată în aer liber, în faţa bisericii şi a blocului Asper.

Patriarhul României a sosit escorat de două echipaje de Poliţie în jurul orei 8.30, după ce a poposit în noaptea de sâmbătă spre duminică la mănăstirea „Mihai Vodă” din Turda.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Albei, Crişanei şi Maramureşului şi Preasfinţitul Părinte Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi a sfinţit Biserica cu hramul Pogorârea Duhului Sfânt din Turda Băi.

Patriarh Daniel 02Vârstnici şi tineri deopotrivă s-au rugat şi s-au închinat pe tot parcursul Liturghiei, care a durat până în jurul orei 13. Preafericitul părinte Daniel a acordat câteva distincţii de valoare ale Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, preotul paroh Aurel Mişca a primit cea mai înaltă distincţie în Patriarhia Română: Crucea Patriarhală. Primarul Tudor Ştefănie a primit Ordinul "Sfântului Ştefan cel Mare şi Sfânt", familia Aurel şi Letiţia Arion au primit diploma de onoare Sfântul Apostol Andrei, aceeaşi diplomă primind-o şi familia Liviu şi Eta Nicoară, Consiliul Parohial al parohiei Turda Băi şi Comitetului Parohial al Parohiei Turda Băi. De asemenea, preotul paroh Aurel Mişca a primit o cruce de binecuvântare, o evanghelie în limba română pentru prima dată împodobită cu icoane şi o cădelniţă din argint masiv după un model lucrat la Sfântul Munte Athos.

La finalul slujbei religioase, primarul Tudor Ştefănie i-a înmânat Prea Fericitului Părinte Daniel, cea mai înaltă distincţie pe care o poate acorda municipalitatea locală, aceea de Cetăţean de Onoare al Turzii, cu scopul de a-şi exprima profunda apreciere şi consideraţie. De asemenea, primarul a lansat o invitaţie şi pentru vara anului următor, când se doreşte sfinţirea mănăstirii „Mihai Vodă”, amplasată în vecinătatea Mormântului lui Mihai Viteazu.

La sărbătoarea de astăzi credincioşii prezenţi în număr foarte mare au primit iconiţe cu hramul bisericii nou-sfinţite din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

TurdaNews vă oferă imagini de la acest important eveniment:

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator