fbpx

Icon Scrie un comentariu

Tiff TurdaVineri, sâmbătă şi duminică, cinematograful Fox (situat lângă Teatru) din turda va găzdui proiecţiile unor filme care au rulat la festivalul internaţional cinematografic TIFF din acest an. Intrarea este 5 lei. TurdaNews vă prezintă lista integrală a producţiilor care vor rula la cinema Fox în Turda.

Vineri, 26 august

16.00 Miss Kicki: Suedia – Taiwan, 2010, r. Håkon Liu, drama, 88 min

MISS KICKI

Regia: Håkon Liu

Suedia, 2009

Cu: Pernilla August, Ludwig Palmell, Huang He River, Britta Andersson şi Eric Tsang

Durata: 88 min

Sinopsis: După lungi discuţii pe internet cu omul de afaceri taiwanez Chang, Kicki decide să facă o călătorie la Taipei pentru a-i face o surpriză prietenului său virtual. Kicki nu vrea să călătorească singură şi îl invită pe fiul său Viktor, în vârstă de 16 ani, să i se alăture. Kicki îi spune fiului său că această călătorie ar trebui să  reconstruiască legătura dintre ei, după ce fuseseră despărţiţi mai mulţi ani. Dar când Viktor descoperă adevăratul scop al călătoriei, Kicki trebuie să îi demonstreze, dar să se convingă şi pe ea, că poate deveni mama care nu a fost niciodată.

18.00 Drumul de întoarcere: SUA, 2010, r. Peter Weir, drama, 133 min

CALEA DE INTOARCERE

THE WAY BACK

Regia: Peter Weir

SUA, 2010

Durata: 133 min

Cu: Dragoş Bucur, Colin Farrell, Ed Harris, Alexandru Potocean, Saoirse Ronan, Jim Sturgess

Sinopsis: Când evadează dintr-un gulag siberian în 1940, şapte curajoşi prizonieri de naţionalităţi diferite descoperă adevăratul sens al prieteniei în timpul unei călătorii care-i poartă de-a lungul a mii de kilometri de teren ostil în drumul lor spre India şi libertate.

Festivaluri: Telluride 2010, Dubai 2010, Palm Springs 2011

21.00 Muntele Rosu: Serbia, 2010, r. Nikola Ležaić, drama, 100 min

TILVA ROS

MUNTELE ROSU

Regia: Nikola Ležaić

Serbia, 2010

Cu: Marko Todorović, Stefan Djordjević, Dunja Kovacević, Marko Milenković, Nenad Stanisavljević, Nenad Ivanovicć, Filip Maksimović, Milos Petrović

Durata: 100 min

Sinopsis: Oraşul Bor din Serbia a fost pe vremuri cea mai mare mină de cupru din Europa. Acum e doar cea mai mare groapă. Toda şi Stefan, prieteni la cataramă, îşi petrec prima vară de după liceu în mina abandonată, filmând clipuri inspirate de emisiunea Jackass. Când Dunja, o prietenă care trăieşte în Franţa, se întoarce acasă pentru vacanţă, băieţii se luptă pentru atenţia ei, ceea ce le pune în pericol prietenia. Îi desparte şi mai mult faptul că Ştefan va merge la facultate la Belgrad, în timp ce Toda jură că nu s-ar apropia de vreo universitate nici dacă ar avea bani. Dar protestele sindicale se înteţesc în oraş, iar băieţii descoperă o altă cauză comună.

Festivaluri: Sarajevo 2010, Varşovia 2010

Sambata, 27 august

16.00 127 de ore: SUA – Marea Britanie, 2010, r. Danny Boyle, drama, 97 min

127 DE ORE

127 HOURS

Regia: Danny Boyle

SUA, Marea Britanie, 2010

Cu: James Franco, Lizzy Caplan, Kate Mara

Durata: 97 min

Sinopsis: 127 DE ORE este povestea adevărată a remarcabilei aventuri a alpinistului Aron Ralston (James Franco) pentru a se salva după ce un bolovan a căzut şi i-a zdrobit braţul şi îl blochează într-o fantă izolată dintr-un canion din Utah. Pe întreaga durată a călătoriei sale, Ralston îşi aminteşte prieteni, iubite (Clémence Poésy), familie şi pe cele două excursioniste (Amber Tamblyn şi Kate Mara) pe care le-a cunoscut înainte de accident. Pe durata următoarelor 5 zile, Ralston se luptă cu natura şi cu proprii demoni pentru a descoperi în cele din urmă că are curajul şi ceea ce este necesar pentru a se scoate indiferent de metodă, să coboare peretele de 20 de metri şi să meargă pe jos peste 13 kilometri înainte de a fi salvat în cele din urmă.  Povestit cu o structură narativă dinamică, 127 DE ORE este o poveste viscerală şi palpitantă care va duce publicul într-o nouă călătorie şi va dovedi ce putem face când facem alegeri în viaţă.

18.00 Iluzionistul: Franta, 2009, r. Sylvain Chomet, animaţie, 90 min

ILUZIONISTUL

L’ILLUSIONISTE

Regia: Sylvain Chomet

Marea Britanie, Franţa, 2010

Cu: Jean-Claude Donda, Eilidh Rankin and Duncan MacNeil

Durata: 80 min

Sinopsis: Iluzionistul este o specie de artist pe cale de disparitie. Toată gloria este polarizată de noile vedete rock astfel încât el este forţat să accepte spectacole din ce în ce mai obscure în teatre marginale, petreceri în aer liber, baruri şi cafenele. Totuşi în timpul unui spectacol pe care îl susţine într-un local de provincie situat pe o insulă lângă coasta de vest a Scoţiei, Iluzionistul o întâlneşte pe Alice, o tânără care îi va schimba viaţa.

21.00 Dincolo: Suedia, 2010, r. Pernilla August, drama, 94 min

BEYOND

DINCOLO

Regia: Pernilla August

Suedia, 2010

Cu: Noomi Rapace, Ola Rapace, Ville Virtanen, Outi Mäenpää, Tehilla Blad, Alpha Blad

Durata: 94 min

Sinopsis: Leena s-a luptat toată viaţa să scape de durerea pricinuită de sumbra ei copilărie. Într-o dimineaţă chiar înainte de Crăciun, femeia primeşte un telefon de la spitalul din oraşul de baştină: mama ei e pe moarte. Vestea o va face să pornească într-o călătorie pentru a-şi înfrunta mama pentru prima oară în viaţa ei adultă. Acum trebuie să-şi rezolve socotelile cu trecutul pentru a putea merge înainte.

Festivaluri: Veneţia 2010, Valladolid 2010, Tallinn 2010, Sao Paulo 2010, Oslo 2010, Hamburg 2010

Duminica, 28 august

16.00 Ursul: Romania, 2011, r. Dan Chisu, comedie, 83 min

URSUL

Regia: Dan Chişu

România, 2011

Durata: 83 min

Cu: Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonţ, Cosmin Seleşi

Sinopsis: Ursul este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

18.00 Eu sunt dragostea: Italia, 2010, regia Luca Guadagnino, dramă, 120 min

IO SONO L’AMORE

EU SUNT DRAGOSTEA

Regia: Luca Guadagnino

Italia, 2009

Cu: Tilda Swinton, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini, Alba Rohrwacher, Pippo Delbono

Durata: 120 min

Sinopsis: Eu Sunt Dragostea/ Io Sono l’Amore spune povestea înstăritei familii Recchi, aflate în pragul unor schimbări radicale. Eduardo Sr., patriarhul familiei, a decis să numească un succesor la conducerea companiei  sale şi surprindă pe toată lumea când decide să împartă puterea între fiul Tancredi şi nepotul Edo. Cu toate acestea, Edo visează să îşi deschidă un restaurant alături de prietenul său Antonio, un bucătar  talentat. Inima familiei lui Tancredi este soţia acestuia, Emma (Tilda Swinton), o imigrantă din Rusia, care a adoptat cultura din Milano. Mamă iubitoare şi atentă, existenţa lui Emma este zdruncinată profund atunci când se îndrăgosteşte de Antonio şi dă frâu liber unei aventuri amoroase pasionale care va schimba pentru totdeauna viaţa familiei sale.

21.00 O lume alba, alba: Serbia – Germania - Suedia, 2010, r. Oleg Novkovic, drama, 121 min

BELI BELI SVET

O LUME ALBA, ALBA

Regia: Oleg Novkovic

Serbia, Germania, Suedia, 2010

Cu: Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Nebojša Glogovac, Jasna Đuričić, Boris Isaković, Milica Mihajlović

Durata: 121 min

Sinopsis: King este un chipeş fost miner, acum patron al unui bar. Pe vremuri a avut o aventură cu frumoasa oraşului, Ruzica, soţia fostului său antrenor de box. Când soţul a aflat, a înnebunit, iar Ruzica a trebuit să-l omoare. După şapte ani petrecuţi în închisoare, femeia se întoarce pentru a-l găsi pe King într-o relaţie cu o puştoaică frumoasă: propria ei fiică, Rosa.

Festivaluri: Locarno 2010, Pusan 2010, Mar del Plata 2010

Preţul de acces la proiecţii este de 5 lei.

Parteneri media: Zile şi Nopţi, Ziarul 21, Turdanews, Radio Transilvania, Turdainfo.ro.

Distribuitori parteneri: Transilvania Film şi Clorofilm

Partener tehnic: BenQ

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator