fbpx

Scrie un comentariu

Publicația în limba engleză Romania Business Insider a inclus Salina Turda și cascada de la Ciucaș în Top 40 al locurilor din România pe care un turist n-ar trebui să le rateze! De altfel, acestea sunt două din cele trei locuri recomandate din judeţul Cluj, cel de-al treilea fiind biserica din lacul de la Beliş.

Cu cele trei obiective turistice recomandeate, judeţul Cluj se află pe locul 3, la egalitate cu judeţele Alba şi Vâlcea, după Braşov (8 obiective) şi Buzău (4 obiective).

Referitor la Salina Turda, publicaţia citată menţionează că este "un adevărat muzeu de istorie al mineritului de sare". "Starea excelentă de conservare a mineritului şi a echipamentelor utilizate pentru transportul de sare, împreună cu lucrările efectuate prudent pentru amenajarea minei, a transformat Salina Turda într-o atracţie turistică", se mai menţionează despre Salina Turda.

Cascada Ciucaş a fost şi ea inclusă în acest inedit top realizat pentru turişti. "Cascada Ciucaş are o înălţime de numai 5 metri şi în spatele ei se află un lac mic în cazul în care apa se acumulează", este descrierea obiectivului turistic, cu menţiunea că "este una din cele mai importante atracţii turistice din judeţul Cluj".

În Top 40 locuri pe care un turist n-ar trebui să le rateze mai figurează, pe lângă obiectivele amintite: Focurile Vii de la Lopătari (Buzău), Vulcanii noroioşi (Buzău), Lacul Ochiul Beiului (Caraş Severin), Ruinele romana de la Porolissum (Sălaj), Lacul Vidra (Vâlcea), Peştera Urşilor (Bihor), Cimitirul vesel de la Săpânţa (Maramureş), Parcul Natural Comana (Ilfov), Trenul cu aburi de la Vişeul de Sus (Maramureş), Lacul Roşu (Harghita), Cetatea Neamţului (Neamţ), Cetatea Făgăraşului (Braşov), Pietrele vii de la Costeşti (Vâlcea), Biserica Peştera din Munţii Buzăului (Buzău), Cetatea Hunedoara (Hunedoara), Cetăţuia Mănăstirea Negru Vodă (Argeş), Pasul Tihuţa (Bistriţa Năsăud), Canionul Şapte Scări (Braşov), Coloanele de bazalt de la Racoş şi vulcanul stins (Braşov), Salina Cacica (Suceava), Cetatea Zânelor (Covasna), Mănăstirea Sinca Veche (Braşov), Piramidele de la Sona (Făgăraş), Gura Portiţei în Delta Dunării (Tulcea), Peştera Polovraci (Gorj), Cheile Bicazului (Neamţ şi Harghita), Peştera Scărişoara (Alba), Podul natural Grohot (Hunedoara), Podul lui Dumnezeu de la Baia de Aramă (Mehedinţi), valea Oltului, Mănăstirea Corbii de piatră (Argeş), Transfăgărăşanul, Lacul Capra din Munţii Făgăraş (Braşov), Biserica fortificată de la Viscri (Braşov), Barajul Şiriu (Buzău), Peştera Liliecilor (Braşov).

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator