fbpx

Icon Scrie un comentariu

Chef CezarPe 1 august, începând cu ora 11.00, la Sala Mare a Primariei Municipiului Turda, găzduieşte o conferinţă de presă în organizarea Slow FOOD, urmată de demonstraţia culinară realizată de Chef Cezar, în curtea aceleiaşi instituţii, începând cu ora 12.00.

Pe 3 august acelaşi Chef Cezar va găti la Băişoara o specialitate cu trufe, în cadrul manifestării intitulate generic "YES FOOD! - Tineri europeni pentru hrană sustenabilă".

"Bucătarul diplomaţilor români" cum a fost supranumit, a acceptat să fie partener în cadrul proiectului derulat de asociaţia turdeană în luna august la Băişoara.

În perioada 1 - 6 august 2011, municipiul Turda va fi gazda primei ediţii a proiectului "YES FOOD! - Tineri europeni pentru hrană sustenabilă" - un campus de vară pentru tineri şi studenţi ( cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani) dedicaţi educaţiei alimentare şi sustenabilităţii, organizată de Slow Food Turda în colaborare cu Slow Food şi Terra Madre.

Optzeci de tineri şi studenţi din 14 ţări europene inclusiv Romania, selectaţi din reţeaua Terra Madre vor avea oportunitatea să îşi aprofundeze cunoştiinţele legate de protejarea şi promovarea producţiei de hrană sustenabilă printr-un program de ateliere, degustăi ş vizite la producăorii locali, din Transilvania. Participanţi vor avea oportunitatea unicăde a cunoaşe un set larg de probleme îcepând de la educaţia alimentară până la protecţia biodiversităţii agricole şi a hranei, de la cunoştiinţele locale până la suveranitatea hranei şi promovarea producţiei de alimente la scara mică.
 

Evenimentul este organizat de Asociaţia Slow Food Turda în colaborare cu Slow Food, cu sprijinul Primariei Municipiului Turda şi al Consiliului Judeţean Cluj, a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, a Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman şi DC Communication, Asociaţia Chef Cezar, Fundaţia Adept Transilvania, Fundaţia Potaissa, Organizaţia Liquirizia (Italia) şi Asociaţia Eco Ruralis.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator