marian morar
m install
nello construct

Întâlnirea motocicletelor de epocă a avut loc azi, la Turda (foto şi video)

zamblau eugen

Clubul motocicliştilor Transilvania Riders MC a organizat azi a şasea ediţie a tradiţionalei curse de motociclete de epocă pe circuit închis, în centrul istoric al municipiului Turda. Zeci de motociclişti au organizat o paradă prin tot oraşul, după care s-au luat la întrecere în zona centrală a oraşului, într-o competiţie în care nu învingătorul era important, ci participarea la o întâlnire deja de tradiţie.

În ciuda caniculei, sute de localnici au fost atraşi de motoarele turate şi s-au aşezat de o parte şi de alta a traseului de concurs, pentru aurmări "la lucru" motociclete construite, unele dintre ele, în urmă cu zeci de ani.

La competiţia propriu-zisă nu s-au putut înscrie decât cei care aveau motociclete mai vechi de un sfert de secol, însă asta nu înseamnă că iubitorii motoarelor pe două roţi nu au găsit un bun prilej de întâlnire, fiind prezenţi mulţi deţinători de motociclete din zonă şi nu numai! Printre ei s-a aflat şi viceprimarul Mircea Irimie, şi el un iubitor al motoarelor pe două roţi, fiind deţinătorului unui exemplar mai rar întâlnit pe şosele.

Unii dintre particiopanţi au venit tocmai din Anglia, de unde au plecat, pe două roţi (!), încă de vinerea trecută, deoarece au străbătut peste 2.600 de kilometri până la Turda, la East European Vintage Bike Rally. Doi dintre aceşti participanţi sunt perechea soţilor Christine şi David Brady, care au concurat la categoria… Cuplu! Categorie pe care Christine a câştigat-o, pe un motor din 1951 (cel mai vechi din competiţie!), în timp ce soţul ei a concurat pe un motor din 1968. S-au îndrăgostit de România atât de tare încât fac haz de necaz de drumurile din România. "Suspensiile astea de tip vechi, pe drumurile din România, te ajută să mai slăbeşti!", spune David Brady.

După concursul din centrul municipiului, motiocicliştii s-au deplasat spre Câmpia Turzii, unde au fost întâmpinaţi de reprezentanţii administraţiei locale şi unde au efectuat o nouă paradă a motocicletelor. Ulterior, s-au deplasat cu toţii în cadrul natural de la Lac luncani, unde s-a încins o petrecere pe cinste, aşa cum le stă bine motocicliştilor.

Fondat în 1945, concursul de nmotociclete de la Turda a fost întrerupt 10 ani mai târziu de către autorităţile comuniste, iar după Revoluţie a fost reluat, în acest an ajungând la a şasea ediţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2