marian morar
m install
nello construct

Originar din Ceanu Mare, Ioan Pop-Blaga este supranumit „Inventatorul de sănătate”!

zamblau eugen

Ioan Pop-Blaga este unul dintre acei oameni care şi-au descoperit aptitudini pentru un domeniu aparent fără nici o legătură cu activitatea profesională. Originar din Ceanu Mare, absolvent al Facultăţii de Drept din Cluj, în 1984, Ioan Pop-Blaga are o îndelungă carieră în Procuratură.

 

Pasiunea pentru nutriţie a dobîndit-o încă de pe băncile Facultăţii. Ulterior, în timpul exercitării funcţiei de procuror, a descoperit efectele nocive pe care alimentele toxice le au asupra organismului sau beneficiile unei alimentaţii sănătoase. Deşi mulţi considerau că intersul său pentru nutriţie nu ar fi corespunzător activităţii sale profesionale, Ioan Pop-Blaga nu s-a dat bătut şi a început să studieze, în calitate de autodidact. A citit numeroase cărţi publicate în străinătate, în special în limba franceză şi a ajuns să-şi contureze propria metodă de alimentaţie.

 

Soluţia lui Pop-Blaga ar aduce economii anuale de… miliarde de lei!

El susţine că în România, anual, se cheltuie sute de miliarde pentru tratamentul bolnavilor de diabet, iar conform perspectivelor actuale, numărul bolnavilor de diabet se va dubla în următorii 25 de ani. Soluţia sa nu numai că ar aduce economii la buget (cheltuielile s-ar reduce cu mai mult de jumătate!), dar ca perspectivă, numărul bolnavilor de diabet ar ajunge să se reducă cu circa două treimi!

Economiile astfel obţinute ar putea fi investite în agricultură, pentru studiul alimentelor care sunt esenţiale în tratarea diabetului. În acest moment, oamenii nu acordă o atenţie deosebită alimentaţiei şi, din acest motiv, ajung să sufere de diverse boli, crede Pop-Blaga. Un exemplu ar fi vitamina E, esenţială în tratarea/controlul diabetului, care se regăseşte de regulă în coaja unor fructe sau cereale dar… majoritatea oamenilor o aruncă! Aşa cum se întâmplă şi în cazul producerii pâinii, mulţi neştiind că pâinea integrală este mult mai sănătoasă decât pâine „albă”, aceasta din urmă fiind sterilă din punctul de vedere al conţinutului.


Alimentaţia, noua farmacie!

Ioan Pop-Blaga consideră că alimentaţia ar trebui să devină noua farmacie. O conştientizare a unei alimentaţii sănătoase ar putea conduce la evitarea unor boli. De altfel, Ioan Pop-Blaga crede că descoperirea şi cercetările sale ar putea duce la apariţia „chirurgiei fără bisturiu”, respectiv prin aplicarea unor metode naturiste de vindecare şi prevenire a bolilor, care este o metodă mult mai eficientă şi mai sănătoasă decât intervenţia medicală care nu reziolvă cauza, ci doar efectul cauzei, sau decât ingerarea de diverse medicamente, care devin o necesitate tocmai prin neadoptarea unui model sănătos de alimentaţie, care în cele din urmă va conduce la apriţia altor probleme în organism. Pop-Blaga e convins că în cazul unei alimentaţii sănătoase, se poate trăi fără utilizarea medicamentelor!

 

Mulţi vindecaţi

Ioan Pop-Blaga a devenit pentru multe persoane bolnave de diabet o adevărată speranţă. Pop-Blaga a sintetizat alimentele în şase grupe alimentare: carne, grăsimi, brînzeturi, cereale, legume şi fructe. „Conceptul meu este singurul care cuprinde toate alimentele”, susţine Pop-Blaga. Alimentaţia medicală în diabet, prezentată de acesta, descrie peste 30 de substanţe, majoritatea implicate în tratamentul bio-chimic al diabetului: fibrele alimentare, substanţele pectice, fructoza, inulina, patru vitamine, opt săruri minerale şi altele.

Mulţi îi mulţumesc pentru că au ajuns să-i citească volumele lansate, care conţin adevărate soluţii pentru vindecarea sau tratarea bolilor, prin intermediul alimentaţiei sănătoase. Există medici care-i recomandă volumele, chiar dacă Pop-Blaga… nu este un medic! „Ce dacă nu sînt medic? Tratamentele pe care le recomand eu pot fi gîndite de oricine. Au la bază înlocuirea substanţelor pe care le găsim în medicamente, cu substanţele care se găsesc în alimente”, afirmă acesta.

„Tratamentul diabetului prin alimentaţie” , „Diabetul – Chirurgie şi farmacie prin alimentaţie” , „Alimentaţia Nutriţională şi Alimentaţia Medicală în prevenirea şi tratamentul diabetului” , acestea sînt cărţile pe care Ioan Pop-Blaga îşi semnează numele din 2003 până în prezent.

 

Meniul… sănătăţii!

Pentru a atinge un nivel maxim al sănătăţii, Ioan Pop propune un meniu, care, urmat cu stricteţe, îţi transformă trupul într-un adevărat templu al sănătăţii.

Mic Dejun: – ora 7

* miezul de la două, trei nuci, alune sau migdale, neprăjite şi nesărate.

* peste 15 minute, este recomandat consumul de mere sau portocale, grapefruituri, orice fructe suculente.

* peste 30 de minute urmează meniul propriuzis: brînzeturi, ouă fierte sau ochiuri, legume scăzute şi pîine integrală. Nu se recomandă unt, margarină, smîntînă, slănină.

Prînz: – ora 13

* carne pregătită la grătar sau fiartă, cu garnitură de legume hipocalorice: fasole verde, mazăre verde, varză scăzută, vinete, spanac. Se serveşte pe săturate. Se poate servi ciorbă de legume, cu 2-3 linguri de ulei presat la rece şi acrită numai cu lămîie. Nu trebuie să lipsească pîinea integrală şi salata de crudităţi de legume.

Cina: – ora 19

* se serveşte meniul de la mic dejun, în funcţie de fanteziile culinare ale fiecăruia, cu condiţia să se respecte combinaţiile de alimente. Înainte de culcare se pot consuma fructe care antrenează bio-chimic organismul în timp ce noi ne odihnim.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2