m install
petlinii
nello construct

Din ciclul ”nu ești prost destul, dacă nu și… semnalizezi”! USR Turda militează pentru transmiterea în direct a ședințelor care deja sunt transmise în direct!

floris

Politicienii spun ”lucruri trăznite”, nu numai copiii, deveniți celebri în urma unei emisiuni care se difuza în urmă cu ceva ani pe Prima TV. Iar useriștii turdeni par a fi în topul local din acest punct de vedere.

”Proiectul USR PLUS ce asigură transmiterea în direct pe internet a ședințelor de consiliu local și consiliu județean a primit astăzi raport negativ în Comisia pentru administrație.

Raportul este surprinzător în condițiile în care proiectul, discutat și cu Asociația Municipiilor din România, este susținut de Ministerul Dezvoltării.

De prea mult timp, aleșii locali și ședințele lor sunt inaccesibile pentru cetățeni. Este timpul să dăm dovadă de deschidere și de transparență, pentru că doar astfel putem să creștem încrederea oamenilor în instituții și în reprezentații aleși.

Și mai este timpul să arătăm românilor că reformele atât de des invocate înainte de alegeri și imediat după nu rămân doar vorbe goale. Proiectele care asigură transparența și încurajează cetățenia activă nu trebuie să aibă culoare politică!”, este mesajul celor de la USR PLUS Turda.

Inițiativa și critica lor e, însă, hazlie! Asta pentru că la Turda ședințele Consiliului Local sunt transmise în direct. La fel și la Câmpia Turzii. Ori, în aceste condiții, să militezi pentru transmiterea în direct a unor ședințe care deja sunt transmise în direct este un ”lucru trăznit”.

Situația e una hazlie, în condițiile în care chiar candidatul lor la Primărie și ocupantul primei poziții pe lista de candidați ai Consiliului Local, Andrei Suciu, a pierdut un proces în instanță, în care magistrații critică… lipsa sa de transparență în cazul jafului de la Zoo Turda, de pe vremea când era angajat al Primăriei!

”Mare parte din aceste articole sunt determinate de refuzul reclamantului (n.r. Andrei Suciu) de a da informații legate de inventarul efectuat la Zoo Turda, cu toate că a recunoscut în cadrul unui comentariu pe Facebook din data de 1 februarie 2017 că a făcut parte dintr-o comisie de inventariere a lucrărilor rămase de executat la grădina zoologică (filele 36 și 37, 115), iar celelalte articole vizează doar Asociația T9 (fila 39, filele 49-52, 122). (…)

Din ansamblul probator a rezultat că articolele incriminate au avut la bază documente care justifică atitudinea sfidătoare față de presă a reclamantului (n.r. Andrei Suciu) – inventarul semnat de reclamant, raportul Curții de Conturi disponibil într-o formă sintetizată pe siteul lor, faptul că pe rolul DNA există un dosar legat de cele publicate în articole (fil 72 verso), hotărârea de condamnare (fila 186), declarațiile de avere ale reclamantului (filele 75-77), care justifică opiniile ziaristului cu privire la chestiunile publicate. (…)

În cauză, instanța constată că atitudinea reclamantului (n.r. Andrei Suciu) de îngrădire a accesului la informațiile de interes public, refuzând să răspundă societății de presă sau cel puțin să dea niște explicații rezonabile legate de acest refuz, a trezit suspiciuni justificate cu privire la motivele pentru care a refuzat să prezinte presei informațiile pe care le deține cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii publici în cadrul investiției Zoo Turda.

Așadar, reclamantul (n.r. Andrei Suciu) nu a oferit nicio explicație rezonabilă a reticenței de a da declarații/explicații presei în legătură cu fondul unor probleme dezbătute în cuprinsul articolelor, ce nu puteau fi clarificate decât în baza inventarului al cărui semnatar este reclamantul. Acesta s-a mulțumit să-și justifice refuzul de comunicare a inventarului prin simpla invocare a existenței unei clauze de confidențialitate, împrejurare care însă nu poate fi primită ca excepție de la obligația imperativă stipulată prin art. 11 indice 1 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, menționa instanța, criticând lipsa de transparență a lui Andrei Suciu, actual consilier USR PLUS Turda.

Citește și:

Cum a pierdut Andrei Suciu procesul de 10.000 de euro, cu jurnalistul Gelu Florea! Vezi mențiunile instanței, care a confirmat că Gelu Florea a spus numai adevărul!

Nu e singura ”gogomănie”!

Militarea pentru transmiterea în direct a ședințelor care deja sunt transmise în direct nu e singura ”gogomănie” a celor de la USR PLUS Turda.

În anul electoral 2020, candidatul USR PLUS la Primărie, Andrei Suciu, promitea cetățenilor că dacă ajunge primar pune panouri cu chipul lui pe toate șantierele.

85135711 10214013288601399 6169625700711006208 o.jpg

Citește și:

Andrei Suciu vrea panouri obligatorii cu chipul lui! Asta da ”idee”!

Mai nou, Andrei Suciu s-a apucat de dat ”sfaturi” jurnaliștilor locali, într-o încercare penibilă de acoperire a propriei sale impotențe. Ca un mic Ceaușescu, Andrei Suciu le trasa sarcini jurnaliștilor, încercând să-i ”învețe” cum se face presă. Asta în condițiile în care Andrei Suciu este administratorul societății Cotidian Turda SRL, care deține un site de știri locale care… a fost lăsat în paragină după câteva luni de funcționare, timp în care managementul lui Andrei Suciu a fost catastrofal, dovedind că habar nu are ”cum se face presă”.

199448126 10217030277744242 8723859090338309707 n

Tot mai nou, un alt consilier local USR PLUS, Adrian Teban, a spus că aleșii USR PLUS nu vor mai participa la evenimentele de cinstire a eroilor care s-au jertfit pentru apărarea pământului străbun. Motivația e una de ”cascadorii râsului”: că nu i se permite Consiliului Local să susțină câteva cuvinte! ?

Așa că, nelăsat să ”susțină câteva cuvinte”, Adrian Teban și ai lui au anunțat că nu mai cinstesc memoria eroilor. 

WhatsApp Image 2021 06 08 at 09.49.37

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: