fbpx

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

cristina burciu

Cu certitudine, vom avea un sezon estival de succes pentru toți cei implicați în turism, mult mai profitabil decât cel de anul trecut. După un an greu de pandemie, Guvernul PNL a luat toate măsurile pentru ca vacanța de vară a românilor să aibă loc în siguranță și în cele mai bune condiții. Sub conducerea lui Florin Cîțu, Executivul s-a implicat ca redeschiderea sezonului estival să aibă loc într-un climat de încredere și protecție maximă, atât pentru cei implicați în industria ospitalității, cât și pentru turiști. 

Faptul că patronatele din turism vor contribui la dinamizarea campaniei de vaccinare este unul dintre elementele cheie care vor conduce la un sezon estival reușit. S-a lansat deja și o campanie în acest sens, sub motto-ul „Locaţie sigură. Noi ne-am vaccinat”, logo ce va fi afișat în locaţiile turistice unde personalul este în totalitate vaccinat, deci oferă o siguranță sporită din punct de vedere al protecției sănătății.

Este remarcabil că industria Horeca a propus soluții inovative și interesante pentru ca litoralul românesc să fie cea mai bună gazdă a românilor în această vară, iar astfel atât furnizorii de servicii turistice, cât și beneficiarii, să fie pe deplin mulțumiți.

De altfel, comitetul interministerial care gestionează situația pandemică a analizat deja unele propuneri încurajatoare care vizează în mod direct industria turismului de pe litoral: statul pe plajă fără mască, distanțarea între șezlonguri, restaurante și hoteluri deschise la capacitatea maximă în anumite condiții și alte măsuri, astfel încât prezența turiștilor în stațiunile de la Marea Neagră să nu prezinte niciun risc în ceea ce înseamnă pericolul de îmbolnăvire.

Relaxarea restricțiilor existente se va face treptat: de la 1 iunie este previzionată o primă etapă, iar cea de-a doua,  mai dinamică, va începe de la 1 august odată cu renunțarea la alte constrângeri. Sunt convinsă că românii se vor bucura de o vacanță frumoasă atât la mare, cât și la munte, iar Clujul are multe puncte de atracție excelente din acest punct de vedere, al turismului montan.

De asemenea, sunt încrezătoare că Guvernul își va îndeplini obiectivul de cinci milioane de persoane vaccinate până  la 1 iunie, pentru a putea avansa cu deciziile de relaxare a măsurilor. Avem deja o legătură pozitivă între creșterea semnificativă a ratei de vaccinare şi trendul descendent din evoluţia pandemiei, iar efectul direct va fi atât atenuarea consecințelor nefaste și diminuarea numărului de îmbolnăviri, cât și mult așteptata revenire la normalitate pentru noi toți.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 07:29 13.05.2021
    Daca Cațu vrea succes, sa vorbească cu turcii, bugarii si grecii sa ridice restricțiile si gata, acolo vor merge românașii la mare. 
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate