fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

Screenshot 2021 04 24 at 14.54.50 

Consilierul local USRPLUS Turda, Adrian Teban, a acuzat faptul că formațiunea politică din care face parte a făcut 2 amendamente la 2 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local, însă aceste amendamente nici nu au fost supuse dezbaterii, punând astfel sub semnul întrebării democrația în administrația locală.

”Consilierii grupului USRPLUS au trimis prin email către secretariatul Consiliului Local două amendamente la:

„Proiectul de hotărâre a consiliului local nr. 181 / 13.03.2021 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Turda pe anul 2021”

şi

„Proiectul HCL nr. 192 / 16.04.2021 privind aprobarea contractării unei/unor finanțări rambursabile interne în valoare de până la 35 000 000 lei, în vederea asigurării refinanțării şi/sau cofinanțării proiectelor care beneficiază de finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană şi/sau alte obiective de investiții publice de interes local”

Deși este inexplicabil cum a fost posibil ca amendamentele să nu ajungă în căsuța de email a secretariatului primăriei în timp ce la adresele secundare (cc) ale consilierilor au ajuns, am înțeles şi am făcut în mod democratic apel la Articolul 27 punctul 18 din REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TURDA, care ne permitea să citim şi să supunem la vot aceste amendamente direct în plenul ședinței.

„ ART. 27 Desfășurarea ședințelor consiliului local.

.....

(18) În mod excepțional, în timpul dezbaterilor se pot formula amendamente verbale la proiectul de hotărâre a consiliului local, însă acestea se formulează DE COMUN ACORD CU INIȚIATORUL PROIECTULUI de hotărâre a consiliului local. Conținutul amendamentelor verbale se menționează în procesul-verbal de ședință.”

Era practic un apel la democrație, la dialog, la consultare civică pe seama unor proiecte de hotărâri ce consideram noi că puteau fi îmbunătățite.

Din păcate democrația în orașul Turda, dialogul şi consultarea civică, respectul față de inițiativa unor consilieri, are un singur răspuns în fragmentul de mai jos:”, a transmis consilierul local USRPLUS, Adrian Teban, care a adăugat și un video.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Eu · 20:35 24.04.2021
    Recomand, ca cei care ajung in functii de conducere sa fie examinati PSIHOLOGIC ca la orice post de angajare. Oare cati pica? 
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate