fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 03 21 at 15.38.36 

Deputatul USR PLUS, Viorel Băltărețu, l-a criticat pe primarul PNL Cristian Matei, pentru că nu a fost în stare să se țină de promisiune și să finalizeze lucrările de pe strada 22 Decembrie 1989, până în 20 martie 2021, așa cum s-ar fi angajat, pentru a se putea începe lucrările la podul de peste Arieș, din zona A&A.

Discuțiile în contradictoriu sunt pe tema închiderii podului de la A&A, unde CNAIR/DRDP Cluj trebuie să facă lucrări de reabilitare, pentru că podul nu mai prezintă siguranță pentru trafic.

Deputatul Băltărețu spune că primarul este responsabil pentru că nu a reușit să facă strada 22 Decembrie 1989 și că s-a apucat de ”săpat”, la intrarea dinspre sensul de la Dedeman, în urmă cu 2 săptămâni, după ce pe acolo drumul a fost reabilitat și se putea circula.

Deputatul clujean a fost și la sensul giratoriu de la intersecția străzii 22 Decembrie 1989 cu strada Armatei, în capătul dinspre Alba.

Viorel Băltărețu acuză faptul că, oficial, s-a spus că lucrările la sensul giratoriu sunt terminate, însă realitatea din teren este cu totul alta. ”Sunt tare dezamăgit de tot ceea ce văd aici și mă tot întreb dacă într-adevăr se dorește să se facă ceva în țara asta”, a comentat deputatul clujean.

În schimb, deputatul clujean laudă faptul că DRDP Cluj s-a apucat de asfaltat strada Armatei. Ce n-a spus este faptul că cei de la DRDP au pus asfaltul direct pe fostul carosabil deteriorat, iar mulți turdeni consideră că este o lucrare ”de mântuială”, care va ceda în momentul în care traficul greu va fi deviat în totalitate pe acolo.

Cu această ocazie, Viorel Băltărețu a spus că, cel mai probabil, podul peste Arieș nu se va putea închide de luni, 22 martie 2021, așa cum se anunțase inițial, din cauza faptului că lucrările pe strada 22 Decembrie 1989 nu au fost finalizate.

”Din păcate, va trebui să anunț că, cel mai probabil, podul nu o să se poată închide în data de 22 martie. Sunt curios și aștept un răspuns public, din partea domnului primar, când va fi această bucată de stradă bună pentru circulație, pentru că răspunderea este a dânsului, legată de situația de la pod și de siguranța de traversare a podului peste Arieș. De cinci ani de zile așteptăm ca acest pod să fie reparat și când avem toate autorizațiile, când avem toate soluțiile și toate detaliile rezolvate, ne lovim de această bucată de drum care acum două săptămâni nu avea nimica, era foarte bună, putea să se circule pe ea, ne-am găsit ca să spargem tot, ca să reparăm. Îmi pare tare rău să văd treaba asta. Voi discuta și cu cei de la DRDP și cu constructorul podului și așteptăm propunerea primarului sau răspunsul primarului legat de termenul la care această stradă va fi dată în liber pentru circulație.”, a concluzionat deputatul clujean.

Deputatul USR PLUS, Viorel Băltărețu, a anunțat în 12 martie 2021 că posul va fi închis din data de 22 martie 2021, pentru efectuarea lucrăilor de reabilitare, care vor dura până la finele anului acesta.

”Voi fi prezent din nou la Turda în 22 martie, ora 9:00, la demararea lucrărilor de reabilitare a podului. În următoarele luni voi urmări îndeaproape evoluția lucrărilor și voi sprijini deblocarea eventualelor probleme birocratice ce ar putea apărea.”, spunea atunci deputatul Băltărețu.

Citește și:

Podul de la A&A se închide din 22 martie 2021!

CNAIR/DRDP Cluj a organizat licitațiea pentru reabilitarea podului în anul 2019. 

”Astăzi, 11.06.2019, CNAIR SA, prin DRDP Cluj a semnat contractul de proiectare și execuție reparații pod DN 1 km 444+840 peste râul Arieș la Turda cu ofertantul declarat câștigător SC ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI – ARL S.A.

Valoarea contractului este de 6.682.073 lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 14 luni, din care 60 de zile sunt prevăzute pentru activitatea de proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție este de 3 ani.

Finanțarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat și venituri proprii.”, preciza la vremea respectivă CNAIR.

Citește și:

Azi s-a semnat contractul de reparare a podului de peste Arieș, de lângă A&A!

Practic, lucrările trebuiau terminate în septembrie 2020! Însă, fără a face nimic, în septembrie 2020 circulația pe pod s-a deschis pe ambele sensuri de mers, deși până atunci era restricționată pe câte un singur sens, de câțiva ani buni.

Primarul Cristian Matei a avut și el o poziție publică, pe acest subiect, în cursul zilei de azi.

Citește și:

Primarul Cristian Matei aduce unele clarificări pe subiectul închiderii podului de la A&A, pentru lucrări de reabilitare

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate