fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 03 16 at 10.12.42

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a avut din nou o ieșire critică la adresa președintelui PNL, Ludovic Orban, despre care a spus că în cazul în care va fi reales, PNL-ul va ajunge sub 10%.

Alin Tișe a avut în ultima perioadă mai multe reacții de acest gen la adresa liderului PNL, Ludovic Orban. 

„Eu încă de la început, de la congresul PNL, am susținut o altă candidatură. Aici mă refer doar la mine, nu la organizația Cluj. Eu am votat cu Cristian Bușoi, pentru că între acele variante am ales, generația mea, tânără, care am considerat că poate să aducă ceea ce ne așteptăm noi de la un partid: reprezentativitate, competență, numirea unor oameni după anmite criterii, ș.a.

În acel moment, tocmai pentru că unii colegi din organizație mă susțineau, și doreau o poziție importantă pentru Cluj, politic vorbind după rezultatele pe care le aveam, într-adevăr în acel context am avut o propunere din partea lui Orban, pentru o funcție în conducerea partidului. Am preferat să susține pe altcineva, pentru că eu credeam în anumite principii.

(...) Am refuzat în acel moment să intru în acea echipă. Eu am crezut că lucrurile s-au terminat, dar ele nu s-au terminat, pentru că așa cum știm noi, în ficatul oamenilor politici foarte orgolioși rămâne câteodată o urmă. Probabil că de aici au trecut lucrurile, și în momentul în care s-a discutat despre Cluj, ne-am trezit cu ministru de la Cluj (Adrian Oros, ministrul Agriculturii - n.red.), fără ca organizația să dea un vot pentru asta.

În mod evident am avut puncte de vedere în contradicție cu cele ale lui Orban și de aici, pentru că eu n-am fost de acord cu anumite decizii, mi-am atras probabil simpatia, în ghilimele, din partea lui și a oamenilor din jurul lui, care îl văd cel mai bun politician din această lume. Trebuie să acceptăm că fiecare poate dorim binele partidului, dar în forme diferite”, este declarația lui Alin Tișe, la Radio GOLD FM, într-o emisiune moderată de Cozmin Gușă.

Alin Tișe spune că nu crede că Ludovic Orban va fi reales președinte al partidului și că este convins că liberalii clujeni nu îl vor alege.

„Cred că liberalii clujeni nu îl vor mai alege pe Ludovic Orban. Dacă o să-l aleagă, o să ajungă partidul la 7% din nou, așa cum este obișnuit Orban, el probabil că mult timp a făcut parte dintr-un partid foarte mic. În partidele foarte mici toți au funcții. Într-un partid mare nu pot toți să aibă funcții. Un partid de 7% e una și unul de 30% e alta.

Din acest punct de vedere, cred că dacă va fi reales Ludovic Orban, partidul va ajunge la sub 10%, ceea ce este foarte grav și cu riscul de a avea alte consecințe pentru acest partid. Cred că nu va fi reales. Este greu de zis acum cine va fi ales. Sunt mulți care își doresc funcția asta”, a mai spus Alin Tișe.

În acest moment, e greu de spus dacă spusele lui Tișe nu reprezintă cumva și o ”amenințare”, transmisă din interiorul PNL de un grup important, respectiv zona PNL Cluj, care nu mai găsește nicio variantă de coabitare cu liderul PNL, Ludovic Orban, mai ales că Clujul a fost ”sancționat” și din punct de vedere financiar, nefiind alocate fonduri de la bugetul central. Întrebarea este: ce se va întâmpla dacă Orban va recâștiga președinția PNL?! 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate