fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 03 07 at 16.05.01

Fostul senator Cristian Lungu, președintele PMP Cluj, a fost ales în noua structură de conducere a PMP, în urma alegerilor care au avut loc azi. Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este noul președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP). 

Alegerile noii structuri de conducere au avut loc azi, după ce fostul președinte Eugen Tomac și-a prezentat demisia, în urma eșecului PMP de a intra în Parlamentul României, la limită.

Cristian Diaconescu, diplomat cu rang de ambasador, de formație jurist, fost judecător, fost ministru de Justiție și de Externe a fost singurul candidat la șefia PMP.

Fostul președinte Eugen Tomac a declarat, în cadrul congresului, că PMP a făcut pragul de 5%, însă anumite ”interese” nu ar fi permis popularilor să intre în Parlament.

”Regret că la ultimul exerciţiu electoral, deşi cu toţii suntem convinşi că am reuşit să depăşim acel 5% nenorocit, din păcate solidaritatea partidelor celelalte a făcut ca partidul nostru să nu-şi poată duce cauza până la bun sfârşit. Trebuie să o spun încă o dată, cele 1.099 de contestaţii depuse de PMP la Biroul Electoral Central, deşi au întrunit susţinerea tuturor magistraţilor prezenţi în acest organism electoral, celelalte partide însă nu au dorit acest lucru şi sigur, s-a validat rezultatul pe care-l cunoaştem cu toţii, nedrept, incorect. Dar, pentru că suntem un partid de luptători, nu am dorit să dramatizăm această neşansă care ne-a lovit şi avem obligaţia şi politică şi morală să facem tot ce ne  stă în putinţă pentru a duce mai departe mesajul care ne defineşte pe noi, ca partid”, a afirmat Eugen Tomac în discursul ţinut duminică, în cadrul Congresului PMP care are loc la Sinaia, citat de presa națională.

Tomac a arătat cu degetul înspre PNL și USR-PLUS, care acum au majoritate în Parlament, dar care nu se mai arată interesate de unele teme prezente în campania electorală.

”Unde sunt vocile strigătoare de la USR care militau pentru transparenţă şi justiţie? Că au majoritate, astăzi, în Parlament! Cine-i opreşte să adopte această lege (legea privind transparenţa totală privind cheltuirea fondurilor publice– n.r.). Unde sunt cei de la PNL şi USR  care au promis că, odată ce ajung la guvernare, vom avea alegerea primarului în două tururi? Este pe ordinea de zi şi astăzi acest proiect, are nevoie decât de un singur vor pentru ca românii să revină la alegerea primarului în două tururi. S-a săturat societatea de ipocrizie. Veţi vedea că nu vor vota două tururi, sunt absolut convins de acest lucru, pentru că nu-i mai interesează. Reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată de Senat. Au majoritate. Cine-i opreşte astăzi să dea un singur vot  pentru a respecta ceea ce milioane de români au decis într-un referendum naţional? (...) Pentru ei referendumul e o chestiune facultativă, neimportantă şi au demonstrat-o de nenumărate ori”, a afirmat Tomac.

Pe de altă parte, noul lider al partidului a transmis că acest congres nu a fost organizat pentru a pregăti vreo fuziune cu un alt partid, PMP fiind partid de sine stătător, care va avea liste proprii la alegerile din 2024, inclusiv candidat la funcția de președinte, în persoana lui Cristian Diaconescu.

”Vreau să vă spun că am văzut şi eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieşim la tarabă pentru un alt partid politic. (...) Mă pun chezaş că ceea ce vedeţi astăzi pe scena politică, până în toamnă nu mai e aşa. Din acest punct de vedere, ştim cu toţii că lucrurile se vor modifica”, le-a transmis Cristian Diaconescu celor prezenți fizic la Sinaia și celor care au participat în sistem online la aceste alegeri.

Noul congres a însemnat și o desprindere de fostul președinte Traian Băsescu, care a înființat partidul.

La nivel local, PMP este al treilea partid ca număr de aleși locali, iar revigorarea partidului se bazează pe acest lucru.

Consilierul local PMP Turda, Kolozsi Atilla, este convins că partidul va continua să existe ”de sine stătător”.

”Am asistat la discursuri electrizante unde s-a punctat extrem de precis ca PMP va continua sa existe ca partid de sine statator, un partid care exclude din start orice fuziune cu o alta forta politica.

PMP a fost, este si va fi partidul crestin-democrat, singurul de altfel, cu o directie autentica pe dreapta esichierului politic romanesc.

Felicitari tuturor pentru tranzitia de putere extrem de principiala.

Felicitari profesionistilor care s-au alaturat PMP acum, la greu!

Succes noului Presedinte, succes echipei nou create.

Respect si recunostinta mea celor care au muncit pentru acest partid cand n-a fost simplu si confortabil.”, a spus Kolozsi Atilla.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate