fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

1 Comentariu

burciu deputat

Anul acesta, România are alocat pentru Educație cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, în valoare de 8 miliarde de euro, deschizând astfel oportunități de investiții deosebit de importante pentru sistemul de învățământ.

 1,86 miliarde de euro reprezentând 6% din cei 31 miliarde euro alocați României de Uniunea Europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi destinați exclusiv modernizării și digitalizării școlii românești. Prin  intermediul PNRR se va reuși finanțarea Proiectului „România Educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis, iar suma destinată țării noastre va fi distribuită unitar în trei segmente de bază.

În primul rând, se va consolida digitalizarea sistemului educațional, prin platforme destinate învățământului online și digitalizarea întregului sistem școlar, astfel încât toate datele să fie colectate și administrate unitar.

În al doilea rând, școlile românești vor fi dotate corespunzător standardelor europene, atât în ceea ce privește mobilierul școlar, utilarea laboratoarelor și a bibliotecilor, cât și renovarea corpurilor de clădire, dotarea cu material didactic auxiliar.

Nu în ultimul rând, bugetul educației va permite realizarea unui amplu proces de modernizare ce presupune eliminarea cazurilor de școli neautorizate și fără instalații sanitare, improprii desfășurării cursurilor.

În paralel cu prioritizarea alocărilor bugetare, specialiștii lucrează la un nou curriculum pentru învățământul liceal, care constituie un alt obiectiv strategic al Ministerului Educației, în vederea armonizării procesului de învățământ la standardele sociale actuale.

Apreciez faptul că Guvernul condus de Florin Cîțu a înțeles importanța calității actului de învățământ și mă bucură faptul că investițiile în infrastructura școlară consolidează șansele la o educație performantă și la realizarea profesională ulterioară pentru sute de mii de elevi din toată țara. Susțin opțiunea decidenților politici de a finanța în mod real și sustenabil domeniul educației, deoarece pregătirea viitoarelor generații este esențială în această perioadă.

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate