fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

PSD sigla Foto Mediafax

Analiza culorilor politice ale unităților administrativ-teritoriale pentru care s-au alocat fonduri prin Anexa 7.03 de la Buget, arată cu o evidență zdrobitoare că banii s-au dat strict după algoritmul politic al partide care compun Coaliția Austerității. Este o dovadă de necontestat a criteriului politic după care a fost împărțită mita electorală între cele trei partide. Modul în care se repartizează la cele 3 partide „feliile” din tortul fondurilor publice se suprapune aproape perfect cu algoritmul politic din Coaliție.

Cum s-a făcut calculul?
Algoritmul politic: din cei 244 parlamentari ai Coaliției austerității, ponderea care revine fiecărui partid este următoarea: PNL 134 (54,9%); USR-PLUS 80 (32,8%); UDMR 30 (12,3%).

Alocarea fondurilor în Anexa 7.03:
Din cele 379 de milioane de lei alocate prin Anexa 7.03, UAT-urilor conduse de reprezentanții partidelor din Coaliția Austerității le revine suma de 369,5 milioane lei, respectiv 97,5%! Deci 97,5% pentru ai lor, 2,5% pentru ceilalți români!
Cele 369,5 milioane alocate Coaliției Austerității se repartizează între cele trei partide componente după cum urmează:
PNL = 193,5 milioane lei = 52,2% (suma include toate localitățile conduse de PNL, la care se mai adaugă 7 milioane ale primarului Sibiului din partea FDGR și 1,99 milioane, respectiv 16,6% din suma de 12 milioane alocate la GAL-ul de la Bihor, din care 16,6% sunt localități PNL)

USR-PLIUS = 139,7 milioane lei = 35,3% (așa se explică sumele uriașe alocate primăriilor de la Brașov și Timișoara, respectiv câte 30 de milioane de lei pentru fiecare – cu mult mai mult decât s-a dat unor județe întregi! Ca pondere, USR-PLUS are mult mai puțini primari, decât parlamentari. Cum banii s-au dat algoritmul politic al parlamentarilor, suma rezultată a trebuit împărțită la puținii primari pe care îi are această formațiune!)

UDMR = 49,3 milioane lei = 12,5% (suma include toate localitățile conduse de UDMR, la care se mai adaugă 9 milioane, respectiv 75% din suma de 12 milioane alocate la GAL-ul de la Bihor, care conține 75% localități UDMR).

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate