fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

alin tise pnl 3bg2ljfcfvh0lzk6ivldsa

Numirea prefectului din partea UDMR, la Cluj, deși liberalii clujeni au instat să nu se producă acest lucru, a aprins spiritele în interiorul PNL-ului. Alin Tișe a anunțat că liberalii clujeni vor crea o platformă în interiorul PNL, pe care o vor susține la alegerile noii conduceri din PNL, care vor avea loc în acest an.

În plus, Alin Tișe a anunțat că va rupe alianța cu UDMR-ul, de la nivel județean, și va propune schimbarea vicepreședintelui Vakar Istvan, care era de la UDMR. Pentru a realiza acest lucru, PNL are nevoie de 2/3 din voturile din Consiliul Județean. Iar pentru asta, are nevoie de voturile celor de la USR-PLUS și PMP sau al celor de la PSD și PMP. Rămâne de văzut dacă aceștia vor susține demersul lui Alin Tișe și dacă vor cere ceva în schimb.

“Această conducere centrală a PNL a decis numirea unui prefect UDMR la Cluj. Am făcut tot ce este omenește posibil să schimb rezultatul negocierii, dar astăzi UDMR a propus numele noului prefect, iar guvernul s-a conformat. Este o palmă dată ardelenilor, clujenilor și PNL Cluj. Îmi cer scuze public clujenilor. PNL Cluj era îndreptățit să aibă acest post. Voi continua să lupt pentru oamenii acestui județ. Ca urmare, în martie voi cer schimbarea vicepreședintelui UDMR al Consiliului Județean (Vakar Istvan n.r.). Ca președinte al Consiliului Județean, trebuie să apăr interesele Clujului și Ardealului. (...) De azi, ca membru simplu al partidului, mă declar liber și independent față de orice personaj care conduce vremelnic PNL. Acești incompetenți sunt personaje de care nimeni nu o să își mai amintească nimic“, a spus Tișe, la Realitatea FM, citat de Media9

Rămâne de văzut și dacă poziția lui Tișe va atrage o altă abordare din partea noului prefect UDMR, care legal este reprezentantul Guvernului în teritoriu și are ca atribuții verificarea legalității demersurilor făcute în administrațiile locale, inclusiv la nivelul Consiliului Județean.

Pe de altă parte, este interesant de văzut dacă ”ruperea” alianței PNL cu UDMR, de la nivel județean, va avea efecte și asupra alianței PNL-UDMR de la Turda, care pare una foarte solidă, în condițiile în care UDMR-ul a susținut viceprimarul propus de PNL (refuzând să-și lase în cursă propriul candidat, care avea susținere de la USR-PLUS, PSD și PMP) și nu a emis pretenții majore. Cel mai probabil, alianța PNL-UDMR de la Turda va fi în continuare stabilă.

Tișe a dat semnalul mai de mult...

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a dat semnalul luptei împotriva actualei conduceri a PNL-ului încă de acum câteva luni. Practic, este vocea cea mai importantă a liberalilor clujeni, care se manifestă public împotriva conducerii centrale. Evident, nu face de capul său tot acest ”război”, iar în culise cu siguranță se pregătește un plan. Sau o ”platformă”, cum a menționat Tișe.

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, și-a manifestat și el nemulțumirea.

”În privința nominalizării la Cluj a unui prefect de la UDMR consider, încă o dată, că s-a făcut o mare nedreptate organizației PNL Cluj, având în vedere performanțele pe care le-am obținut la alegerile generale din decembrie 2020. Fiind organizația cu cel mai mare număr de voturi din țară la aceste alegeri parlamentare, era normal ca responsabilitatea nominalizării postului de prefect să revină organizației PNL Cluj.

În același timp, rămâne pentru noi un obiectiv major ca, în ipoteza unor posibile renegocieri politice, la un moment dat, să repunem pe tapet această chestiune.

În ceea ce privește posibilitatea refacerii unor majorități politice, organizația județeană va decide acest lucru în forurile statutare, dacă va exista o solicitare în acest sens.

Subliniez încă o dată faptul că noi nu avem o dispută cu UDMR, discuțiile pe marginea acestui subiect avându-le cu decidenții din interiorul partidului.” a declarat pentru cluj24.ro, Daniel Buda.

Că va urma crearea unei platforme, asta e destul de clar. Însă, ce nu e clar la acest moment, este ce se va întâmpla cu această ”platformă” în cazul în care va pierde bătălia? Va rămâne în PNL, lingându-și rănile și fiind marginalizată de conducerea centrală?! Va constitui un nou partid (varianta ar fi crearea unui partid, care apoi să culeagă nemulțumiții din PNL)?! Sau va migra spre o altă formațiune politică?! Rămâne de văzut...

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate