fbpx

Scrie un comentariu

51278354 2203070073046957 7514783992957108224 o

Primarul municipiului Turda, PNL-istul Matei Cristian, a inițiat un proiect de hotărâre prin care dorește abandonarea unui proiect european cu ajutorul căruia s-ar fi reabilitat Grădinița ”Dr. Ioan Rațiu” din Turda (reabilitare clădire-monument și construire cor nou).

Valoarea proiectului a fost de aproximativ 4.285.000 lei, din care Turda suporta o contribuție de circa 85.000 de lei.

Acum, după ce și-a băgat ”firmele de casă” să facă tot felul de documentații care au stat la baza acestui proiect, care în cele din urmă s-au dovedit a fi eronate, primarul ne propune să abandonăm proiectul, suportând noi plățile serviciilor firmelor lui, iar grădinița să rămână... în aceeași stare! Un astfel de comportament nu poate fi tolerat!

De ce vrea primarul să renunțăm la acest proiect? Spune că documentația a fost incorect făcută, iar investiția reală ar fi cu 40% mai mare, iar din acest motiv nu s-a prezentat nimeni la licitația de execuție a lucrărilor! Normal, de vreme ce și-a ”burdușit” firmele partenere cu grămezi de bani, prin alte proiecte, nu mai are acum chef să facă un efort pentru turdeni, adică pentru reabilitarea grădiniței. Alegerile au trecut, nu?! Iar turdenii l-au ales primar și asta îi dă dreptul să facă ce vrea el! Nu?!

PMP Turda consideră că o administrație locală trebuie să aibă o abordare serioasă și respectuoasă față de cetățeni, iar primarul Matei Cristian să-și asume continuarea proiectului!

Cum să nu aibă bani Turda pentru a susține un astfel de proiect, în beneficiul copiilor, al familiilor și al turdenilor, în general?! Sunt bani grămadă! Trebuie doar să fie gestionați cu respect față de cetățeni! Trebuie lăsat interesul personal și de grup deoparte și trebuie să vedem de interesul turdenilor!

Sunt bani pentru echipa de handbal (aproape 4 milioane de lei/an)? Sunt! Sunt bani pentru echipa de fotbal (1,2 milioane de lei/an)? Sunt! Sunt bani pentru angajarea diverșilor susținători politici, în administrația locală și în societățile subordonate (zeci, dacă nu chiar sute de angajări)? Sunt! Sunt bani pentru voucherele de vacanță petru angajații Primăriei, date înainte de alegeri (1.400 lei de fiecare angajat! și sunt sute!)? Sunt! Și exemplele pot continua...

În schimb, primarul vine și ne spune că Turda nu are 1.700.000 de lei (investiți o singură dată), cu care să realizăm o invetiție a cărui valoare reală este de vreo 6.000.000 de lei?! Păi, dacă nu avem 1.700.000, vom avea vreodată 6.000.000, ca să reabilităm acea grădiniță?! Nu spuneați că Turda are un buget record? Sau nu vă mai ajunge pentru furat? Nu vă este rușine???

Consilierii PMP Turda NU VOR VOTA acest proiect de hotărâre și consideră că investiția trebuie să continue, pentru că este vorba despre condițiile care trebuie asigurate învățământului turdean! Iar învățământul turdean trebuie să fie o prioritate! Pentru noi toți!

Domnule Matei Cristian, fiți un MANAGER ADEVĂRAT pentru Turda și lăsați tăierile de proiecte! Găsiți soluții pentru a le continua, pentru a asigura învățământului turdean condițiile pe care le merită, așa cum ați tot declarat înainte de alegeri! Că de asta v-au ales turdenii! Nu pentru a vă plânge că nu mai aveți bani, ci pentru a găsi soluții! Că așa face un manager pentru Turda!

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate