fbpx

Scrie un comentariu

14976493 674959042679831 4769234634573547695 o

Constituția României conține următoarele prevederi cu privire la garantarea proprietății private:

Art. 41, alineatul 1: "Dreptul de proprietate, precum și creanțele asupra statului, sunt garantate."

Art. 41, alineatul 2: "Proprietatea privată este ocrotită egal de lege, indiferent de titular."

Numai că la Turda, pe "moșia" primarului PSD/PNL Matei Cristian, aceste prevederi constituționale nu se respectă și nu se aplică! De ani de zile, anumiți investitori privați, adevărați rechini în căutare de balast pentru îmbogățirea ușoară, răscolesc în voie terenurile private ale turdenilor, beneficiind de ochii ținuți strâns închiși de administrația primarului multicolor Matei! La marginea Turzii au apărut adevărate cratere în urma excavărilor de balast, transformate în rampe de depozitare ilegală a deșeurilor, chiar și gardul cimitirului din Micro 3 fiind în pericol să fie înghițit de aceste gropi, împreună cu rămășițele celor care nu mai sunt. Cum nu se respectă dreptul de proprietate la Turda a experimentat, fără voia ei, și familia Nistea, profesori cu reputație în comunitate și formatori de numeroase destine de turdeni, care și-a găsit terenul proprietate personală distrus complet de "scormonitorii" după balast, favorizați în ilegalitățile lor de pasivitatea, complice sau nu, a administrației locale!

Cu privire la aceste abuzuri, legate de nerespectarea regimului proprietății private, consilierul local Andrei Suciu a avut următoarea intervenție la ultima ședință ordinară de Consiliu Local:

"În spațiul public au apărut plângeri ale cetățenilor privind existența unor balastiere ilegale pe terenurile de lângă Mormântul lui Mihai Viteazul. Un astfel de caz este cel al familiei Nistea, dar și alți proprietari se plâng de distrugerea terenurilor agricole.

Este și problema noastră, a municipiului, pe zona de urbanism.

Aș dori ca Primăria Turda să ne prezinte, până la următoarea ședință, un raport scris de informare al serviciului urbanism, cu lista completă a autorizațiilor de contrucție emise în perioada 2016- 2021, pentru exploatările de balast de pe raza Municipiului Turda.

Aș mai dori, de asemenea, ca Poliția Locală să pregătească un raport scris cu privire la exploatările de balast de pe raza municipiului, mai precis dacă a efectuat controale în zonă, ce sancțiuni a aplicat și cui?!

Cu referire strict la cazul menționat, cel al familiei Nistea, aș dori o informare scrisă a Poliției Locale cu privire la stadiul cercetărilor efectuate și măsurile ce s-au dispus.

În plus, ar fi bine ca Poliția Locală să demareze un control extins acolo, să se verifice legalitatea acelor exploatări.

Să se verifice dacă există autorizațiile de construire, autorizațiile de mediu, autorizație de gospodărire a apelor pentru toate exploatările de balast de pe raza municipiului Turda. Problema este foarte serioasă deoarece terenurile turdenilor sunt distruse!"

Așteptăm poziția administrației Matei în acest sens, asigurându-i pe toți turdenii că vom fi garanții acestui drept constituțional: dreptul la proprietate!

USR Turda

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate