fbpx

Scrie un comentariu

video pt servicii 1024x442

PMP Turda a avut o reacție dură, după apariția unui articol în presa județeană, care menționa faptul că Primăria Turda plătește 15.000 de euro pentru un serviciu care vizează filmarea evenimentelor și apoi postarea pe rețelele sociale a materialelor editate.

”Primăria Turda a dat prin atribuire directă, fără licitație publică, un contract filmare și editare video în valoare de 72.600 de lei (14.894 de euro). În principal vorbim despre plata unui cameraman care să îl filmeze pe primarul Cristian Matei, în acțiunile de promovare.

Contractul a fost atribuit direct exact la valoarea cerută de ofertantul P.F.A. Batinas Lorin, așa cum se face de obicei în astfel de cazuri, în care Primăriile nu mai caută pe piață și alte oferte, ci cumpără direct, profitând că până în 15.000 de euro contractele se atribuie fără licitație. În acest caz aproape s-a atins limita maximă”, precizează Știri de Cluj.

PMP Turda consideră că suma este exagerat de mare.

”Cât plătește primarul Matei Cristian Octavian din banul public, pentru a fi filmat și apoi pus pe contul lui de Facebook?! 15.000 de euro!

Bursele pentru elevi mai pot aștepta, nu?! Nu uitați: mergeți să vă plătiți impozitele majorate! Și nu uitați să plătiți salubritatea și apa, la cele mai mari tarife! Dacă vă rămân ceva bani, poate vă băgați și voi un cameraman, care să vă filmeze când le dați banii și să puneți și voi pe Facebook...”, a fost reacția PMP Turda, printr-o postare pe pagina proprie de Facebook.

Conform siteului de achiziții publice, SICAP (e-licitatie.ro), Primăria Turda a achiziționat servicii video și de editare, la valoarea totală de 72.600 de lei. Este vorba de o sumă de 6.600 lei/lună, înmulțit cu 11 luni.

”Se doreste achizitionarea unui serviciu specializat in filmare si editare materiale audio/video, necesare pentru informare si relatii publice. Principalele responsabilitati ale prestatorului vor fi: - filmarea si inregistrarea tuturor activitatilor, spectacolelor, evenimentelor desfasurate de Primaria municipiului Turda, serviciile si institutiile publice subordonate; - editarea video si livrarea tuturor materialelor filmate (aftermovie); - livrarea unor materiale video care sa insoteasca informarile, atat pentru presa cat si pentru cetateni, astfel incat sa se asigure o cat mai mare transparenta a actiunilor autoritatii locale; - infiintarea si administrarea unei arhive video a institutiei - realizarea si prezentarea/proiectarea materialelor video sau proiectelor in cadrul sedintelor Consiliului local, a conferintelor de lansare sau in cadrul dicerselor reuniuni ale autoritatii locale; - filmarea si editarea spoturilor video pentru evenimentele si actiunile organizate/desfasurate.”, este descrierea serviciului dorit de Primăria Turda.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate