fbpx

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Consilierul PSD Turda, Răzvan Ciortea, ne-a transmis mai multe sugestii și propuneri pentru îmbunătățirea proiectului de hotărâre privind Regulamentul de repartiție a locuințelor, care se află în dezbatere publică lansată de Primăria Turda.

Detalii privind proiectul de hotarare nr. 37/21.01.2021 privind aprobarea Regulamentului privind repartizarea, închirierea și administrarea locuințelor sociale, a locuințelor din fondul locativ de stat aflate în proprietatea publică a Municipiului Turda și a altor locuințe, aprobarea Criteriilor de ierarhizare în vederea repartizării locuințelor și aprobarea modificării modelului de contract de închiriere pentru suprafețe locative cu destinație de locuință, puteți afla AICI.

Propunerile de modificare enunțate de Răzvan Ciortea fac referire la câteva aspecte contradictorii, cum ar fi: punctaj pentru perdsoane care nu sunt din Turda, depunctarea persoanelor cu handicap, termenul de depunere a solicitărilor pentru locuință, clarificarea procedurilor, departajarea dosarelor în funcție de venit ținând cont de faptul că în propunerea executivului sunt punctați mai mult cei cu venituri mai mari în cazul locuințelor sociale (care, teoretic, trebuie acordate familiilor nevoiașe), clarificarea unor termeni utilizați în proiectul de hotărâre, precum și depunctarea persoanelor care au fost evacuate în trecut, pentru neplata chiriei sau cheltuielilor aferente.

”Acordarea de locuințe sociale este un subiect extrem de delicat, pentru că face referire la familiile celor nevoiași, care astfel pot fi ajutați prin intervenția administrației locale. De aceea solicit o atenție sporită la acest proiect și îmi doresc să se realizeze o analiză mai atentă și aplicarea cu celeritate a acestui proiect, pentru că e vorba de oameni sărmani.”, a spus consilierul local Răzvan Ciortea.

Vezi mai jos documentul transmis redacției, care a fost depus la Primăria Turda:

WhatsApp Image 2021 02 18 at 09.10.51

WhatsApp Image 2021 02 18 at 09.10.52

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate