fbpx

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Liberalul Cristian Haiduc, în prezent consilier județean, a fost validat de PNL pentru funcția de subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Cristian Haiduc a mai fost, în trecut, președinte al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) în Guvernul Boc, de numele său legându-se accesarea finanțărilor pentru IMM-uri prin implementarea unor platforme online, transparente.

”Organizaţiile PNL au formulat propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii. A existat o evaluare făcută de o comisie. (…) Am supus validării BPN 72 de candidaţi pentru poziţiile respective, oameni care urmează să gireze funcţii importante în statul român şi să susţină premierul, miniştrii în activitatea Executivului. Am susţinut în continuare reprezentanţi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Guvernului pe care l-am condus, de asemenea, am susţinut reprezentanţi noi”, a declarat Ludovic Orban, citat de Hotnews.

Cristian Haiduc, din Câmpia Turzii, este printre cei mai buni oameni cu cunoștințe economice din Consiliul Județean Cluj. A fost primul consilier județean care s-a ”contrat”, cu argumente, cu directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, care până la intervenâția lui Haiduc era inatacabil și întotdeauna reușea să-i ”îmbrobodească” pe consilierii județeni, cu date și cifre care nu puteau fi analizate de aceștia.

”Contrele” au apărut în momentul votării bugetului de venituri și cheltuieli al Aeroportului Cluj, pentru anul 2019. La acea vreme, Cristian Haiduc (consilier județean și în mandatul 2016-2020) a prezentat un buget mult rectificat și eficientizat, pe partea de cheltuieli, directorul Aeroportului având poziții în care spunea că unitatea sa va intra în faliment cu aceste ”economii” pe partea de cheltuieli, trasate de Cristian Haiduc.

”Vin foarte multe milioane de euro profit, față de zero din anii trecuți. M-am uitat la ritmul de creștere al zborurilor, parcă încetinește, nu crește în ritm extraordinar. Ne-am fi așteptat ca în acest an lucrurile să meargă ca și anul trecut. Profitul ascuns, care a fost ascuns, pentru a nu fi plătit Consiliului Județean. La bugetul propus în prima fază din nou profit zero. De ce? Ați prins la credite externe, ca să ascundeți din nou profitul, credite externe care nu se prind acolo, se prind în altă parte. După aceea ați modificat și l-ați retrimis. Practic, ați revenit la practicile de anul trecut. Nu e legal și nici corect. Dar se vede clar că profitul pe anul trecut a fost mai mult decât profitul pe toți anii la un loc. Nu poți să spui că anul acesta ai 17 milioane profit și la anul, zero profit. Eu înțeleg că nu vreți să îl dați la Consiliul Județean ca acționar, dar mai inteligent atunci. Nu ne considerați proști”, a spus Haiduc, în 2019, confom monitorulcj.ro.

Ulterior, după încheierea anului 2019, s-a demonstrat că Haiduc a avut dreptate, RA Aeroportul Cluj făcând un profit net de 18,6 milioane de lei.

Cine este Cristian Haiduc?

Cristian Haiduc este consilier județean din partea PNL și un om de afaceri de succes din Câmpia Turzii. A fost președinte al organizației PDL Câmpia Turzii, reușind să câștige funcția de primar cu regretatul Ioan Vasinca. Ulterior, după fuziunea PNL-PDL, Cristian Haiduc a fost co-președinte al PNL Câmpia Turzii, alături de Dorin Lojigan. L-a susținut pe acesta din urmă pentru a câștiga mandatul de primar, în 2016 și în 2020, PNL fiind pe locul 1 în opțiunile de vot, la mare distanță de celelalte formațiuni politice. În prezent, este vicepreședinte PNL Câmpia Turzii și vicepreședinte PNL Cluj.

Este acționar în 5 societăți comerciale, membru fondator al CSM Câmpia Turzii și președinte al asociației VERUM POTAISSA.

În ceea ce privește averea, deține mai multe terenuri în Câmpia Turzii, Petreștii de Jos, Tritenii de Jos și Sutu. De asemenea, mai are o casă, un apartament, 2 case de vacanță și un spațiu comercial. Are conturi bancare cifrate la aproape 300.000 de lei, dar și împrumuturi personale de peste 1.600.000 de lei la diverse societăți comerciale. Veniturile sale anuale s-au ridicat la peste 400.000 de lei.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate