fbpx

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 02 12 at 21.26.30

Bugetul de stat este unul dintre subiectele cele mai discutate zilele acestea și pe bună dreptate. Pentru 2021, bugetul va fi construit pe un deficit de 7% din PIB și trebuie să ne încadrăm în el, având totodată grijă să asigurăm premisele relansării economiei.

La sfârșitul anului trecut am propus un număr mare de proiecte pentru a fi incluse în buget, fiind totodată conștient că nu vor fi toate incluse în varianta finală a acestuia. Spre marea mea bucurie, pe partea de infrastructură, vor fi incluse unele dintre cele mai importante și necesare dintre ele. 

Să le luăm pe rând:

  1. Autostrada Transilvania: lucrările vor începe în forță, odată primită autorizația de construire.
  2. Centura metropolitană Cluj-Napoca: după ce se obține acordul de mediu, se va organiza licitația pentru lucrările efective la aceasta. 
  3. Podul peste Arieș: începerea lucrărilor este iminentă, mai este nevoie doar de un aviz de la Poliția rutieră, pentru devierea traficului. 
  4. Modernizarea căii ferate Cluj-Napoca - Oradea: acest proiect de anvergură este în faza lui finală, nu mai este necesară decât obținerea acordului de mediu.  Proiectul va fi inclus în PNRR și îi vor fi alocate 1,6 miliarde de euro anul acesta, urmând să fie organizată o licitație pentru proiectare și execuție.
  5. Tronsonul A3 Mărtinești: e în proiectare, avem varianta de traseu stabilită. Anul acesta se dorește demararea licitației de execuție;
  6. Tronsonul Apahida - Dej: anul acesta, în primăvară, se va lansa licitația pentru studiul de fezabilitate. 
  7. Tronsonul Baia Mare - Dej - Bistrița - Suceava: împreună cu autoritățile locale, se vor dezbate variante de traseu, iar apoi se vor semna contractele pentru studiile de fezabilitate;

Sunt proiecte de anvergură, vitale pentru județul nostru - rezolvă probleme de trafic semnalate în repetate rânduri, dar care au rămas nerezolvate. Mă bucură faptul că efortul comun al filialelor locale USR PLUS și al nostru, al parlamentarilor USR PLUS de Cluj, a dat roade. Mi-am propus să fim vocea cetățenilor în Parlament și aceste prime rezultate sunt dovada că suntem pe calea cea bună.

Birou parlamentar deputat Radu Molnar

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate