fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

propunere USR

USR Câmpia Turzii a formulat o propunere către administrația locală privind managementul deșeurilor, care în opinia politicienilor din orașul vecin este unul deficitar.

USR PLUS Câmpia Turzii, propune o soluție copy/paste preluată de la Turda, adică amplasarea de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor provenite din construcții, mobilier de lemn, resturi vegetale etc.

Printre prioritățile USR PLUS se numără toate aspectele legate de mediu, poluarea, curățenia, gestionarea deșeurilor. Managementul deșeurilor este o provocare pentru toate administrațiile locale, iar USR PLUS, prin reprezentanții săi din Consiliile locale și județene, face presiune pe autoritățile locale pentru implementarea unor sisteme performante și neinvazive pentru mediu. Administrația locală din Câmpia Turzii nu este o excepție în acest sens.

Am inventariat din nou, săptămâna aceasta, mai multe zone din oraș în care se aruncă, depozitează sau transbordează gunoi menajer și alte deșeuri, în mod ilegal sau în spații improvizate. Atașăm mai jos o serie de fotografii care arată o imagine dezolantă, locuri cu risc de focar de infecție.

Solicităm ca Administrația Publică Locală, prin Compania de Salubritate și prin alte pârghii, sa intervină cât mai repede posibil pentru curățarea și ecologizarea acestor zone. Propunem și o soluție pe care am identificat-o ca fiind de succes la Turda și Cluj-Napoca, fiind reprezentată de containere disponibile în mai multe puncte din oraș, asemenea celor din imaginea de mai jos.

In cazul in care nu se vor lua rapid măsuri, USR PLUS va iniția o propunere de HCL în baza procedurii de “Inițiativă cetățenească”, prevazută în OUG 57/2019 privind Codul administrativ pentru înființarea de centre de colectare a deșeurilor voluminoase (mobilier, covoare, saltele etc.); deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deșeuri provenite din amenajarea interioară a locuințelor, construcții sau demolări (beton, cărămizi, țigle și produse ceramice) și a deșeurilor provenite din construcții.

Încurajăm toți cetățenii să folosească doar punctele gospodărești pentru depozitarea gunoaielor și amintim că amenzile sunt foarte mari pentru depozitarea ilegală de deșeuri, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor” transmite USR PLUS Câmpia Turzii.

La Turda au fost amplasate astfel de containere în 10 puncte din oraș, pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a oferi acest serviciu prin care pot depozita gratuit deșeuri vegetale, mobilier din lemn și deșeuri din construcții, moloz.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate