fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

consiliul judetean

Consilierii județeni s-au întrunit într-o ședință extraordinară în care au discutat proiectul de hotărâre care viza "înghețarea" salariilor bugetarilor, în acest an, în urma unei decizii a Guvernului.

Discuțiile au generat opinii în contradicție. Pe de o parte, consilierii PNL-UDMR-USR PLUS au susținut această măsură. Pe de altă parte, consilierii PSD s-au opus măsurii.

PSD, împotrivă!

„Cred că nu era o urgență, puteam să realizăm și într-o ședință ordinară a Consiliului Județean. Eu nu am vobit încă decât în mare cu ceilalți colegi, dacă au o altă părere, o să îi rog și pe ei să o spună, însă eu personal voi vota împotriva acestui proiect. Consider că putem să găsim alte variante prin care să creștem resursele la Consiliul Județean și să acoperim aceste costuri, chiar dacă, aveți dreptate, consiliul județean a crescut salariile considerabil în ultimii ani la aceste unități”, a afirmat consilierul județean PSD, Alexandru Cordoș.

Cordoș a fost susținut și de colegul său, Horia Chirteș, care a spus că măsura nu este oportună, în condițiile în care se anunță unele scumpiri, iar beneficiile la bugetul județean nu ar fi deloc semnificative.

PNL, pentru!

Consilierul județean PNL, turdeanul Lucian Cordiș, a argumentat că anul 2021 va fi unul dificil, din punct de vedere financiar, iar din acest motiv susține proiectul de "înghețare" al salariilor bugetarilor subordonați Consiliului Județean Cluj.

„Respect poziția colegilor din PSD, însă eu voi vota acest proiect de hotărâre, din cel puțin două motive. În primul rând, este foarte clar că anul 2021 va fi un an mult mai greu din punct de vedere bugetar, indiferent ce propuneri lansăm aici, că găsim alte surse pentru a echilibra balanța financiară. În al doilea rând, avem acceptul sindicatelor, care reprezintă acești oameni din aceste instituții și spun că sunt de acord cu propunerea de a plafona salariile la nivelul din luna decembrie 2020”, a declarat Cordiș.

Pe aceeași lungime de undă a argumentelor a fost și liberalul Cristian Haiduc, din Câmpia Turzii.

„Grupul PNL va vota acest proiect pentru că este normal ca într-o perioadă de austeritate să putem asigura salariile pentru aparatul bugetar. Este clar că fiecare coleg din aparatul bugetar probabil merită mai mult, dar fiecare trebuie să fie solidar. În economia reală, sunt multe firme care și-au închis activitatea, sunt șomeri care nu mai au nicio sursă de venit. Sunt firme care așteaptă investiții de la Consiliul Județean pentru a putea lucra și asigura un minim de salariu. Sunt probleme mari și nu numai la noi, în toată România și în toată lumea. Eu cred că e un lucru bun că sindicatul a fost de acrod cu această propunere. Cred că este un lucru bun să putem asigura salariile și să nu reducem personalul, toată lumea rămâne. Cred că este un lucru bun și vă rog pe toți colegii să votați acest proiect”, a spus Cristian Haiduc.

USR PLUS, solidari cu PNL

Consilierii județeni ai USR PLUS au menționat că dusțin și ei acest proiect, solidarizându-se cu cei de la PNL.

„Este vorba de o criză națională, o criză mondială și în asemenea momente, trebuie să fim cu toții solidari. Nu este doar criza celor din privat sau criza celor care lucrează la stat. La privat, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, au avut salariile micșorate, dar cred că trebuie să fim cu toții solidari și în asemenea momente. Grupul USR-Plus va vota pentru acest proiect”, a afirmat consilierul județean USR PLUS, Ovidiu Nistor.

În urma votului, proiectul a fost adoptat, așa că veniturile bugetarilor subordonați CJ Cluj sunt plafonate la valorile din anul 2020, pentru aceeași muncă și aceeași funcție.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate