fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Fostul consilier local de la Câmpia Turzii, Vasile Tot, a câștigat definitiv procesul cu PPU-SL, partid care l-a exclus din rândul membrilor de partid, iar consecința acestui fapt a fost pierderea calității de consilier local.

Curtea de Apel a respins apelul declarat de PPU-SL, la finele lunii noiembrie 2020.

Consilierului PPU-SL Vasile Tot i-a încetat mandatul înainte de expirarea duratei normale, conform unui ordin emis de Prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș! Asta după ce Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal) - filiala Cluj a depus o adresă spre Prefectură, cu câteva anexe, în care motiva faptul că Vasile Tot a fost exclus din partid, iar pe cale de cobsecință își pierde mandatul de consilier local, în locul său fiind promovată o altă persoană, Liviu Man, care a preluat calitatea de consilier local din partea PPU-SL.

Consilierul local Vasile Tot a susținut la acea vreme că nu a avut habar despre această decizie a partidului, de care a aflat, printr-un email transmis în 23.12.2018, dar în care nu se preciza niciun motiv. Vasile Tot spune că a depus sesizări și contestații atât înspre partid, cât și înspre Prefectură, în care a atras atenția că nu i s-au respatat drepturile. Conform spuselor sale, decizia privind excluderea din partid ar fi fost luată în 27.11.2018, a fost aprobată la Cluj în ședință în 28.11.2018, iar apoi în forurile de la București în 29.11.2018. Practic, în 3 zile totul s-a finalizat, fără ca Vasile Tot să fie informat, în vreun fel, conform spuselor sale.

La vremea respectivă, Vasile Tot a menționat că a depus inclusiv o plângere penală, pentru abuz.

Ulterior, a acționat în instanță partidul care l-a exclus și a câștigat în prima instanță, la Tribunalul Cluj, în luna iulie 2020. Instanța a stabilit că Vasile Tot a fost exclus din partid fără respectarea normelor procedurale, iar din acest motiv a decis: ”repune reclamantul în situaţia anterioară, aceea de membru de partid, cu consecința redobândirii calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al mun. Câmpia Turzii”.

Citește și:

Fostul consilier local Vasile Tot, de la Câmpia Turzii, a câștigat procesul cu PPU-SL!

Cei de la PPU-SL au făcut apel, care a fost respins la finele lunii noiembrie 2020, iar decizia instanței de fond a rămas definitivă.

Numai că, abia acum începe ridicolul situației. Nu prin prisma faptului că a redevenit membru de partid, că nu are nicio relevanță, ci prin prisma faptului că și-a recâștigat dreptul de a fi consilier local... după ce a încetat mandatul, respectiv în luna octombrie 2020.

Practic, victoria din intanță nu-i readuce calitatea de consilier local decât din punct de vedere moral, pentru că efectiv nu are cum să fie repus pe funcția de consilier local, de vreme ce între timp au avut loc alegeri locale (la finele lunii septembrie 2020), alegeri la care PPU-SL nici măcar nu a participat, deși încheia mandatul 2016-2020 cu 3 locuri de consilier locali.

Însă, îi poate da posibilitatea să câștige, cel mai probabil tot în urma unui proces, care derivă din procesul încheiat la finele lui noiembrie 2020. Practic, având în vedere decizia instanței de repunere pe funcția de consilier local, Vasile Tot poate solicita plata drepturilor cuvenite, respectiv suma indemnizațiilor de consilier local care i se cuveneau în cei aproape 2 ani în care a fost privat de acest drept.

După plata acestor bani, se naște o altă problemă: respectiv faptul că s-a creat un prejudiciu la bugetul local! Pentru că, în aceeași perioadă, a mai fost plătit un alt consilier local de la PPU-SL, respectiv cel care a intrat în locul său. Asta înseamnă că Municipiul Câmpia Turzii va trebui să stabilească cine se face vinovat de demiterea abuzivă a lui Vasile Tot (în cazul în care nu va stabili asta chiar instanța de judecată). Teoretic, ar fi vorba despre PPU-SL.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate