fbpx
4 Comentarii

130095037 3549925998386294 5044879136138641057 n

Președintele PSD Turda, consilierul local Răzvan Ciortea, a luat atitudine după ce Curtea Constituțională a anunțat că majorarea cu 40% a pensiilor a fost constituțională, iar Guvernul PNL este obligat să aplice această majorare!

”Decizia de astăzi a CCR care a declarat din nou constituțională majorarea cu 40% a pensiilor arată că, deşi PSD nu e la guvernare, poate lupta cu mijloace democratice pentru a apăra interesele alegătorilor sai. La fel ne vom lupta si pentru alocatii si, în general, pentru bunăstarea românilor. Este evident acum că legile facute de PSD au fost pe deplin constituţionale şi că guvernul actual este obligat să asigure drepturile românilor, deja dobândite prin lege.

PSD cere preşedintelui Iohannis să respecte decizia Curţii Constituţionale şi să promulge legea care prevede majorarea punctului de pensie cu 40%. Dacă există bună credință se pot reașeza prioritățile guvernării astfel încât să fie identificate ori generate resurse bugetare pentru a susține această majorare. PSD a dovedit că se poate în timpul guvernării sale și are soluțiile necesare și acum.”, a spus Răzvan Ciortea.

Curtea Constituțională a decis azi că majorarea pensiilor, în urma unei decizii a Parlamentului pe o rectificare bugetară, care a modificat bugetul, este constituțională. Discuția a fost pe seama bugetului din anul 2020, pe care liberalii au amânat s-o aplice, contestând la CCR constituționalitatea acestei decizii.

Cum bugetul pe anul 2021 acum este în discuție, rămâne de văzut dacă decizia va influența intenția Guvernului, care a anunțat că se preconizează doar o creștere cu 14% a pensiilor. Însă, se pare că este nevoie și de o anulare a vechii decizii, pentru că majorarea cu 40% a pensiilor este stabilită printr-o lege.

Potrivit Executivului, Parlamentul "a ignorat exigenţele de previzibilitate ale legii şi perspectivele evoluţiei situaţiei bugetului consolidat şi a economiei generale, cu consecinţa afectării principiului securităţii juridice".

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Altceva · 19:23 13.01.2021
  Tovarasu' Ciortea, eu inteleg ca trebuie sa faceti ceva declaratii, dar nu trebuie sa va etalati lacunele de cunostinte economice. O tara care subventioneaza lenea, impostura si incompententa, ce traieste pe credite externe va intra in faliment cat de curand (daca deja nu suntem faliti) daca nu se schimba ceva.
  De 30 de ani in majoritatea timpului pesede a fost la butoane si am ajuns aici.
  Nu este perfect guvernul asta, dar trebuie sa le lasam ceva timp sa vedem ce se intampla, din pacate nu au un inel magic sa schimbe mentalitati, lucruri prost facute si sa-i lase pe delapidatori in kru gol.
  Voi ati avut destul timp si ne-am lamurit.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  bobica · 08:50 14.01.2021
  Ciocu mic Ciortea, ca azi maine esti si tu alaturi de gloata. Azi toti liberali, ieri toti psd-isti, maine poate usr-isti... unde v-o mai purta interesele!!
 • Acest comentariu este nepublicat.
  ion · 14:25 14.01.2021
  @Altceva Care 30 de ani??? Hai fa un calcul. Pai cine a luat mai multe credite externe??? Ce guvern???

 • Acest comentariu este nepublicat.
  cristisanul · 18:40 17.01.2021
  Si investitiile sunt tot consum.Dar daca nu ai cerere nu poti face nimic.Important e sa gasesti echilibrul astfel incat banii pompati in economie sa circule , sa genereze cerere si deci sa apara oferta.Cat despre eternul meci local Sticla (alb-rosii) si ISCT (galben-albastri) se transfera echipe intregiin functie de cine castiga rafuiala.Sa nu uitam unii au schimbat tricoul in care evoluau cu altul in functie de gasca in care erau ca ei nu stiu altceva decat politica.Oare
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator