m install
petlinii
nello construct

USR Turda îl acuză pe primarul Cristian Matei că ”nu mai are rușine” și că ”împarte contracte pe bani publici firmelor de casă”!

zamblau eugen
floris

USR Turda a reacționat dur după ce primarul Cristian Matei a anunțat semnarea contractului de reabilitare a centrului istoric al municipiului Turda, acuzând că acest contract ar fi fost împărțit ”firmelor de casă”.

Postarea publicată pe pagina USR Turda îl implică și pe consilierul PNL Paul Sârbu, fosta sa firmă, în care a fost acționar până după alegerile locale, câștigând partea de proiectare a lucrărilor de reabilitare.

”Primarul PSD/PNL Matei Octavian Cristian nu mai are rușine❗ La adăpostul majorității PNL-UDMR din Consiliul Local, Matei împarte contracte pe bani publici firmelor de casă, pentru că ”La Turda se poate!”‼

⚠️De curând s-a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea centrului istoric al municipiului Turda. Primarul pesedist, scuze, puterea obișnuinței?, penelist, Matei Octavian Cristian ne anunță că lucrarea a fost câștigată de o asociere de firme, având ca lider de asociere (nicio surpriză!) societatea SC AWE INFRA SRL.? Firmă dragă primarului Matei, AWE INFRA face parte din grupul de firme de casă prin care s-au scurs în ultimii 4 ani zeci de milioane de lei din bani publici, alături de Green Security (Doru Mărginean, fostul fotograf al primarului iubitor de sine), Polar Tech (cumnatul lui Doru Mărginean, prin interpuși) sau AMD Topografie (Mihai Diță, pesedist de frunte, numit în CA la Compania de Apă, condusă de ginerele lui Matei!)?. Succesul firmei AWE INFRA, aparținând lui Luca Cristian ?, pare conexat direct cu cariera politică a primarului policolor Matei. Apărută de niciunde în anul 2015, cu cifră de afaceri și profit 0 lei în 2016, a crescut ca Făt Frumos din poveste la 23 286 223 lei cifră de afaceri și 4 305 000 lei profit net în 2019 (!!), la finalul mandatului pesedisto-liberalului Matei, primind contracte publice de peste 18 000 000 de lei din partea Primăriei Turda!? ”Specializată” exclusiv în afaceri cu instituțiile statului, firma lui Luca Cristian a acumulat, în doar 4 ani de funcționare efectivă (Făt Frumos ar fi invidios, nu credeți?!), nu mai puțin de 46 de contracte de execuție, în valoare de aproape 74 000 000 de lei (‼)?. Parcul de mașini al firmei a crescut și el spectaculos, făcându-și loc o serie de BMW-uri de lux, căci, nu-i așa, obrazul subțire cu cheltuială din banii publici se ține…? Nici palatul pe care și-l construiește pe dealul Agricolului ginerele-director Bobic, din salariul sfidător de mare, plătit de turdeni din facturile la apă și canalizare, nu e văduvit de interesul AWE INFRA, mașinile firmei fiind prezente pe șantierul megaconstrucției! ⛔

⚠️Între participanții la asociere se numără și firma SS Construct SRL, cu atribuții de proiectare, care l-a avut printre acționari (cu cotă de 50%), până în septembrie 2020 (deci, până acum 4 luni?❗), pe Sârbu Paul ?, actualul consilier local PNL, un familiar al primarului pesedisto-liberal Matei Octavian Cristian. În contextul prezenței lui pe un loc eligibil pe lista de consilieri a răspopitului politic Matei, Sârbu și-a cedat formal participațiunea celuilalt acționar, pentru a evita conflictul de interese și a putea fluidiza noi contracte publice?. Și iată că SS Construct SRL, cu Sârbu Paul consilier local, câștigă contracte publice mari din partea Primăriei Turda…? Drăguț, nu? Nu-i vorbă, Sârbu era abonat la banii publici ai Primăriei Turda și până acum, în cazul lui folosindu-se procedura mai puțin transparentă a încredințării directe a lucrării, fără licitație. Și Sârbu a început să trăiască mult mai bine după ce Matei a ajuns primar. Firma lui a crescut de la 429 946 lei cifră de afaceri și 216 000 lei profit net în 2016 la 1 385 000 lei cifră de afaceri și 869 000 lei profit în 2019! ? Și valoarea contractelor din bani publici a crescut de la 58 490 lei în 2016 la 655 000 lei în 2019 și 399 390 lei în 2020! ⛔ De unde au venit banii publici către firma consilierului penelist Sârbu Paul? Păi, de la Primăria Turda (652 400 lei), Domeniul Public Turda (134 990 lei) și Salina Turda (72 900 lei)! Ce spuneți, e grea viața??

⚠️Concluzia este una singură: îmbătat de putere, primarul Matei a renunțat chiar și la perdea, sfidând în văzul lumii și hrănind fără remușcări firmele executanților fideli! ? Sperăm ca DNA să iasă din starea de amorțire.?, acuză cei de la USR Turda.

USR Turda, partid al cărui președinte este Ciprian Rigman, deține la Turda 3 mandate de consilier local, alături de PLUS Turda, cu care a candidat în alianță. Cei trei consilieri locali ai USR PLUS Turda sunt: Blăniță Gabriela, Suciu Andrei și Teban Marius.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: