fbpx

 
 
Scrie un comentariu

134593164 153658666549868 3538678278212076366 n 

Consilierul local Adrian Teban (USR PLUS Turda) a criticat azi modul de lucru al Consiliului Local, acuzând că ședința a fost convocată într-un termen mult prea scurt și că proiectele de hotărâre supuse dezbaterii conțin multe lacune.

”În ultima ședința de Consiliu Local am încercat sa dăm un semnal negativ față de această practică deloc productivă care se pare că devine regulă în Consiliul Local Turda. Din cele 7 ședințe la care am participat până acum 2 au fost extraordinare şi două de îndată, ceea ce reprezintă un procent de 57% din total. Dacă la acestea adăugam şi faptul că proiectele ne sunt trimise în ultima zi a săptămânii (cum a fost la precedenta) şi la o ora la care nu mai putem cere informații de la nimeni pentru ca sunt în afara programului, putem trage concluzia unei rele intenții în ceea ce privește modul de lucru al Consiliului Local.

Ieri la ora 14:46 am primit un număr de 39 de proiecte. Dacă alocam doar 15 minute pentru fiecare proiect sunt necesare un total de 10 ore pentru studiul lor. Asta în afara programului Primăriei şi fără posibilitatea de-a cere informații suplimentare. De ce se întâmpla acest lucru, ce este de ascuns? Ne întrebam mereu şi nu găsim logica. Esența proiectelor transmise ieri, este foarte bună şi asemenea HCL în mod logic ar trebui susținute de fiecare dintre noi. Avem cu toții obligația de-a încerca să schimbăm fața orașului. Dar aceste hotărâri sunt făcute superficial şi aș putea spune tendențios. La o analiză rapidă, așa cum ne-a permis timpul şi fără posibilitatea de-a cere alte informații am putut observa ca unele proiecte conțin lacune mari, nu știm dacă intenționate sau nu. (...)

Deci onorat consiliu, mă adresez fiecăruia dintre dvs.,... astăzi ne dorim să sancționam la maximul prevăzut de lege acești cetățeni cu o majorare de 500% a impozitelor, având în fața noastră niște proiecte întocmite superficial, în condițiile în care instituția Primăriei dă un exemplu extrem de negativ în gestionarea clădirilor proprii și mă refer aici la Blocul O din sensul giratoriu, la Casa de cultură, la cinematograful din Micro, la unele locuințe sociale aflate în proprietatea Primăriei, închiriate persoanelor vulnerabile social și care reprezintă adevărate pericole pentru locatari și chiar focare de infecție. Asta ca să nu mai vorbim şi de clădirea fostei judecătorii. Oare nu ar trebui să începem cu acestea? Să le reabilităm şi să dăm un exemplu comunității din care facem parte iar abia apoi să începem cu sancționarea cetățenilor? Oare aceasta este sursa de venit pentru Primărie? Sau ar trebui să ne ocupăm de găurile care exista la clubul de fotbal (de exemplu) în sumă de 300 mii lei, care conform documentelor stă cu bani în casierie 159.000 lei, în loc să-şi plătească datoriile.”, a spus consilierul Adrian Teban.

Pe ordinea de zi a ședinței de azi s-au aflat 39 de proiecte de hotărâre care vizau majorarea cu 500% a impozitului pe unele imobile, iar discuțiile în contradictoriu au fost destul de încinse. La majoritatea proiectelor, proporția voturilor a fost de 12 - 9. Adică, 12 ”pentru” de la PNL-UDMR și 9 ”împotrivă” de la USR PLUS-PSD-PMP.

Ordinea de zi a ședinței o poți studia aici:

Ședință extraordinară de Consiliu Local la Turda, în 30 decembrie 2020

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate