fbpx

 
 
Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Consiliul Local Turda a fost convocat, din nou, într-o ședință fără a se respecta normele impuse de Codul Administrativ. Pe lângă faptul că a lipsit dispoziția de convocare, obligatorie conform art. 135 alin. 1, dar și a faptului că din nou convocarea a fost făcută cu mai puțin de 24 de ore înainte, deși legea impune 3 zile (art. 134, alin. 1, lit. b).

Excepție fiind cazurile interpretate drept ”caz de forță majoră” (art. 134 alin. 4), situație în care solicităm public celor care au convocat ședința să ne prezinte detaliat situația catastrofală în care a fost luată această decizie, că poate municipiul Turda este într-adevăr într-o situația catastrofală și nu știm nici noi, nici cetățenii (mai ales că nu e prima dată!).

Pe lângă dispoziția de convocare, toate materialele de ședință în care trebuia să apară semnătura primarului apar cu semnătura administratorului public Dorin Apahidean. O situație ciudată, în condițiile precizărilor din Codul Administrativ, respectiv articolele 152 alin. 1, 157 alin. 1, 244 alin 5 și 6. Motiv pentru care cei care vor da girul de legalitate asupra hotărârilor trebuie să vină cu unele precizări în acest sens.

În ceea ce privește cele 39 de proiecte de hotărâre care vizează unele situații de majorare a impozitului cu 500%, multe dintre ele conțin erori impardonabile, pe care noi le-am identificat în scurtul timp pe care l-am avut la dispoziție, având în vedere întârzierea cu care s-au transmis materialele, însă colegii din majoritatea PNL-UDMR le-au votat toate, că ”așa trebuie”, fără să se gândească la poziția delicată și imaginea negativă care s-ar putea răsfrânge asupra instituției Consiliului Local.

Pe lângă erori, constatăm că aceste ”majorări” sunt discreționare, în marea majoritate a lor nu vizează imobile situate la artere principale (cum e blocul Primăriei din Piața Romană, dar pentru care nu e nimeni tras la răspundere), ba din contră! Majoritatea PNL-UDMR a votat inclusiv majorarea cu 500% a impozitului pentru o persoană, deși problema de deteriorări a imobilului apărea la vecinul său, ceea ce este aberant!

Ca să nu mai spunem că nu apare niciun imobil de pe strada Nicolae Teclu sau Margaretelor, probabil ca urmare a faptului că a existat un vot pro-PNL în acele comunități. Însă, dubla măsură nu are ce căuta în administrația locală! Pentru că nu facem politică, ci administrăm un municipiu! Iar regulile trebuie să fie pentru toți sau pentru niciunul!

PSD Turda se delimitează în mod clar de acest gen de a face administrație publică locală, în detrimentul cetățenilor și ne opunem acestor practici prin care ne batem joc de imaginea pe care ar trebui s-o aibă un Consiliu Local în comunitate. Facem un apel public către colegii din majoritatea PNL-UDMR să renunțe la astfel de practici și să respecte litera și spiritul legii, așa cum așteaptă cetățenii de la aleșii lor!

Răzvan Ciortea – președinte PSD Turda

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate