fbpx

 
 
Scrie un comentariu

132704763 5490565710969299 3389394109057529111 o

Consilierii USR Turda, Gabriela Blăniță și Adrian Teban, au reclamat faptul că nu au fost lăsați să depună coroană de flori în cadru oficial, cu ocazia evenimentului dedicat comemorării eroilor Revoluției Române, care a avut loc la Turda, în cursul zilei de ieri. Problema, însă, vine din necunoașterea legislației, respectiv Legea 215/2016, privind ceremoniile oficiale.

Cei doi consilieri au primit o invitație din partea Primăriei, de a participa la acest eveniment. Ei au cumpărat o coroană de flori, în memoria martirilor revoluției, dar apoi susțin că nu au fost lăsați să depună coroana de flori în cadru oficial, fiind nevoiți să o depună după terminarea ceremoniei oficiale.

Ceea ce, se pare, nu știu ei este tocmai faptul că nu aveau posibilitatea să depună coroană de flori, ca reprezentanți ai unui partid politic, în cadrul unor manifestări oficiale. Acest lucru este reglementat de legea amintită anterior, lege pe care cei doi nu o cunosc.

Însă, mai există un aspect care poate fi pus în discuție: nici reprezentanții Asociației Turda Liberă nu aveau voie să depună coroană de flori în cadrul manifestării oficiale și nici să țină vreun discurs, prin intermediul președintelui asociației, Lucian Creța. Autoritățile invocă faptul că erau coorganizatori ai evenimentului, împreună cu asociația amintită, însă legislația este clară în acest sens. Dacă USR Turda nu a putut depune coroană de flori, invocându-se legea amintită, nici Asociația Turda Liberă nu putea depune coronă de flori, în cadru oficial, în baza aceleiași legi!

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate