fbpx

 
 
Scrie un comentariu

130095037 3549925998386294 5044879136138641057 n

Consilierii locali ai PSD Turda s-au retras astăzi din ședința online a Consiliului Local Turda, după ce pe ordinea de zi s-a propus introducerea unor proiecte de hotărâre care au fost transmise cu câteva ore înaintea ședinței, neexistând timpul fizic necesar pentru studiul lor, pentru acordarea unui vot în cunoștință de cauză și după consulutarea aleșilor PSD cu cetățenii și cu specialiștii în domeniu, așa cum procedăm de fiecare dată.

Deși am atras atenția că nu se respectă Codul Administrativ, care impune transmiterea materialelor de ședință aferente ordinii de zi cu 5 zile înaintea ședințelor ordinare și cu 3 zile înaintea ședințelor extraordinare, majoritatea PNL-UDMR a considerat că respectarea legii nu constituie o prioritate în actualul mandat, situație cu care aleșii PSD Turda nu pot fi de acord!

”Noi reprezentăm o altă generație de oameni politici și avem o altă viziune în ceea ce privește respectarea legii. Suntem la început de drum în actualul Consiliu Local și considerăm că acest principiu, de respectare a legii, nu este negociabil! Îi rugăm pe colegii noștri din PNL-UDMR, care au mandate de consilier local, să respecte legislația administrației publice locale, așa cum au jurat la investitură.

O variantă rezonabilă era transmiterea materialelor de ședință odată cu convocarea unei ședințe extraordinare peste 3 zile, timp în care am fi avut timpul necesar pentru studiu. Nu am fost trimiși în Consiliul Local pentru a nerespecta legea, ci pentru a fi un exemplu pentru respectarea legilor și pentru a arăta respect cetățenilor Turzii, care aveau și ei dreptul de a știi ce se discută în Consiliul Local. Așa am ajuns în situația în care cetățenii Turzii habar nu au că s-au adoptat 4 hotărâri de Consiliu Local, suplimentar ordinii de zi, pentru că ele nu au fost transmise sau anunțate public!”, a precizat consilierul local Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate