fbpx

 
 
Scrie un comentariu

parlament

După alegerile parlamentare din 6 decembrie, 465 de deputați și senatori au intrat în slujba cetățenilor și au avut zilele trecute prima întâlnire la București. Printre aceștia se află 7 deputați și un senator de Cluj care încep primul mandat în această postură.

Este vorba despre Cristian Bordei senator din partea USR-Plus și deputații Radu Moisin, Sabin Sărmaș din PNL, Oana Murariu, Viorel Băltărețu, Radu Molnar care fac parte din Alianța USR-Plus, Patriciu Achimaș-Cadariu  din partea PSD și Ilie Alin Coleșa din partea AUR.

În camera Deputaților avem:

Radu Moisin, trecut prin funcțiile de consilier local, viceprimar și primar interimar al municipiului Cluj-Napoca, și-a început primul mandat în Parlament, fiind primul pe lista PNL Cluj la Camera Deputaților. Moisin are 38 de ani și este de profesie avocat.

Sabin Sărmaș, anterior având funcția de președinte al Autorității pentru Digitalizarea, are 35 de ani și este de profesie inginer în telecomunicații. Sărmaș se află la primul mandat de deputat.

Sorin Moldovan se află la al doilea mandat în Camera Deputaților, la doar 34 de ani. El este economist și specialist în relații internaționale.

Cristina Burciu se află și ea la al doilea mandat de deputat, în urmă cu 4 ani fiind aleasă în Parlament din partea Partidului Social Democrat. Burciu are 51 de ani și ese economist.

Patriciu Achimaș-Cadariu este la primul mandat de deputat, însă revine în scena politică după ce, timp de câteva luni, a ocupat funcția de ministru al Sănătății, în timpul guvernării tehnocrate a lui Cioloș. El are 44 de ani și este medic oncolog.

Oana Murariu este de asemenea la primul mandat în Camera Deputaților, fiind cea mai tânără dintre parlamentarii clujeni. Are 32 de ani și este de profesie jurist.

Viorel Băltărețu are 45 de ani și este managerul propriei firme de producție de mobilier pentru restaurante. Este la primul mandat de deputat.

Radu Molnar, la rândul lui, este la primul mandat de parlamentar, având 36 de ani și profesia de inginer de telecomunicații.

Csoma Botond a câștigat al doilea mandat ca deputat UDMR de Cluj. El are 45 de ani, este consilier juridic și în actualul legislativ a fost ales lider de grup al UDMR din Camera Deputaților.

Ilie Alin Coleșa este la primul mandat de deputat. El are 44 de ani și este de profesie inginer calculatoare. Coleșa a activat ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și este membru în grupul extins al foștilor membri ASCOR.

Iar în Senat:

Adrian Oros a fost ministru al Agriculturii în Guvernul Orban din noiembrie 2019. El a mai avut două mandate de deputat, în prezent fiind senator de Cluj. Acesta are 55 de ani și este de profesie medic veterinar.

Cristian Bordei este la primul mandat de senator, fiind membru Plus Cluj. Are 53 de ani și este specialist în comerț internațonal.

Vasile Dîncu, senatorul PSD a ajuns din nou în Parlament, după ce în perioada 2004 - 2008 a mai avut un mandat de senator. El are 59 de ani, fiind cel mai în vârstă dintre parlamentarii clujeni. A mai ocupat funcția de ministru în Guvernul Năstase și vicepremier în Guvernul Cioloș. 

Laszlo Atilla are 56 de ani și este la al treilea mandat de senator, fiind de profesie medic pediatru.

Sursa: monitorulcj.ro

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate