m install
petlinii
nello construct

Marea ”bombă” de pe național: PSD câștigă detașat alegerile parlamentare?!

floris

Se conturează o surpriză de proporții în urma alegerilor parlamentare care au avut loc ieri. După numărarea voturilor în circa 99% dintre secțiile de votare, PSD are un avans de peste 4 procente față de PNL!

Rezultate la numararea voturilor exprimate in 98.5% dintre sectii:

Camera Deputatilor:

  • PSD 30,61%
  • PNL 26,08%
  • USR 15,41%
  • AUR 9,17%
  • UDMR 6,10%
  • PMP 4,90%
  • Pro România 4,30%

Atenție: aceste rezultate nu includ voturile din Diaspora (circa 265.000 de voturi), care ar mai putea influența cu aproximativ 4% rezultatele din țară. Oricum, e greu de crezut că PNL poate recupera diferența semnificativă, în condițiile în care din Diaspora adună voturi consistente și USR-PLUS. Voturile din Diaspora ar putea, totuși, să influențeze prezența PMP în viitorul Parlament, la limită. Prezența PMP ar putea asigura o guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS și UDMR, constituid astfel o majoritate destul de fragilă. Conform unor informații parțiale, din Diaspora vor culege multe voturi și cei de la AUR.

Devine clar că Pro România a pierdut lupta cu pragul electoral, iar Victor Ponta și-a anunțat, voalat, demisia din funcția de președinte.

Ca partid câștigător al alegerilor, PSD va solicita numirea prim-ministrului, conform cutumei. Însă, e greu de crezut că Iohannis nu va interveni în acest ”joc”, pentru a muta guvernarea înspre PNL. Oricum, devine tot mai probabilă o instabilitate politică. Iar asta nu e bine, în condițiile în care nu vor mai exista alegeri timp de aproape 4 ani, de niciun fel. 

rezultate senat harta

rezultate deputati harta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: