fbpx

 
 
Scrie un comentariu

129973759 3677603375593612 2534307452936714217 n

Întrucât până la această dată administrația locală nu a fost interesată de elaborarea unui proiect de hotărâre cu privire la stabilirea burselor școlare pentru anul școlar 2020-2021 (de performanță, de merit, de studiu și sociale), consilierii PMP Turda anunță că luni, 7 decembrie 2020, vor depune la secretariatul Consiliului Local Turda un proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului acestor burse școlare.

Considerăm că învățământul trebuie sprijinit, iar acest lucru se poate face și prin stimulatea financiară a elevilor care se încadrează, conform legii, pentru acordarea burselor școlare. Până acum, administrația Matei a propus sume derizorii pentru bursele școlare.

Propunerile PMP Turda sunt:

  • bursa de performanță: 300 lei/lună/elev (în prezent este 100 lei/lună/elev)
  • bursa de merit: 200 lei/lună/elev (în prezent este 50 lei/lună pe elev)
  • bursa de studiu: 150 lei/lună/elev (în prezent este 0 lei la Turda!)
  • bursa socială: 150 lei/lună/elev (în prezent este 20 lei/lună/elev)

Vă reamintim că la începutul acestui an, tot consilierii PMP Turda au fost aceia care au propus TRANSPORT GRATUIT pentru elevi, lucru care s-a implementat din vara acestui an.

Dacă aveți probleme, dacă aveți propuneri sau dacă aveți soluții la unele probleme pe care le sesizați în comunitate, nu ezitați să ne contactați, pentru a căuta rezolvarea lor împreună!

De asemenea, vă reamintim că aleșii PNL Turda s-au opus reducerii taxelor și impozitelor locale, așa cum au fost propuse de consilierii PMP Turda, preferând să susțină varianta administrației Matei, care înseamnă taxe și impozite mai mari de câteva ori, comparativ cu propunerile PMP Turda.

Tot consilierii PMP Turda au fost aceia care s-au opus majorării tarifelor la salubritate, solicitare impusă de primarul PNL Cristian Matei, iar acum s-a probat faptul că tariful impus este un furt din buzunarul cetățeanului (noile tarife care vor fi implementate după introducerea serviciului de salubritate la nivel județean sunt la circa 40% față de cele impuse de administrația Matei!).

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate