fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Remus Sprijin economic

O măsură controversată luată recent de Guvernul Orban, ale cărei efecte le resimțim și aici în zona Turda – Câmpia Turzii, este cea a închiderii piețelor. Comercianții își mai pot desface marfa doar în aer liber, însă temperaturile au scăzut sub pragul de îngheț. Care este poziția dvs. vis-a-vis de acest lucru?

Ceea ce a făcut Guvernul PNL al lui Orban cu închiderea piețelor este o bătaie de joc! Măsura aceasta a afectat pe toată lumea, atât pe micii producători cât și pe noi, cumpărătorii de bună credință. Noi nu mai avem acces la produse autohtone de calitate – fructe și legume, fiind nevoiți să le achiziționăm din supermarketuri, la prețuri mai mari și de proveniență din import. Imaginați-vă că legumele noastre îngheață pe tarabele puse în aer liber, în timp ce în marile magazine le găsești importate din Africa de Sud – țară care de altfel are foarte mari probleme cu agricultura din cauza lipsei de apă! Nu este normal să se întâmple așa ceva! 

Ca să nu mai vorbim că pentru majoritatea celor care vindeau produse de acest tip în piețe, aceasta era singura sursă de venit. Mulți nu mai au resurse financiare să se pregătească în primăvară să înceapă un nou ciclu de producție!

Are PRO România un plan de redresare a acestui sector?

PRO România propune o schemă de ajutor a celor mai afectate categorii de producători, pentru a nu întrerupe lanțul de producție. Iar pe termen mediu și lung, PRO România a gândit un program de sprijin pentru producătorii autohtoni care, printre altele, prevede garantarea unui preț minim pentru preluarea produselor agricole locale, respectiv stimularea înființării de asociații sau clustere ale producătorilor locali pe lângă consiliile județene. Administrația locală a eșuat în această privință, și atunci cred că soluția trebuie să vină de la nivelul administrației centrale, trebuie să avem un cadru legislativ care să oblige consiliile județene să-și îndrepte atenția mai mult asupra acestei categorii de producători, care trebuie sprijiniți mai mult pe plan local, în fiecare județ în parte. 

Credeți că doar micii producători locali au o problemă sau companiile mici, în general? În contextul în care perioada pandemiei a afectat mai ales aceste categorii de antreprenori.

Desigur, discuția este mult mai largă în privința acestui subiect. Într-adevăr, probleme sunt peste tot în sectorul de business, nu numai cu producătorii locali. Sprijinul economic de criză este denumirea sub care noi, cei de la PRO România, am reunit toate măsurile pe care le avem în vedere pentru ajutorul acordat firmelor românești: vom finanța IMM-urile și vom acorda facilități pentru depășirea perioadei de criză, vom reduce TVA de la 9% la 5% la produsele agricole și alimentare, respectiv pentru companiile din domeniul HORECA, vom acorda facilități pentru plata chiriilor și a ratelor bancare, vom acorda granturi pentru sprijinirea activității micilor întreprinzători locali.

În 6 decembrie, avem șansa de a începe să implementăm aceste măsuri care să ne ajute să ieșim cu bine din perioada de criză. Împreună, putem salva soarta micilor producători locali! Fiți pro companii românești, fiți PRO România!

(Realizat de Geflo Media SRL la comanda Partidul PRO România - Cluj, cod mandatar: 11200008)

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate